''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Σφαγή 270 ανθρώπων από τζιχαντιστές στη Συρία καταγγέλλουν ακτιβιστές

Σφαγή 270 ανθρώπων από τζιχαντιστές στη Συρία καταγγέλλουν ακτιβιστές
Για σφαγή 270 ανθρώπων σε περιοχή ανατολικά της Χομς στη Συρία κατηγορεί την τζιχανιστική ISIS οργάνωση ακτιβιστών κατά του Άσαντ, λέγοντας πως τα θύματα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και μαζική εκτέλεση κατά την κατάληψη κοιτάσματος φυσικού αερίου.
Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε ισλαμιστικούς ιστότοπους, ανεπιβεβαίωτης γνησιότητας, οι ενόπλοι εμφανίζονται μάλιστα να επιδεικνύουν τις σορούς των θυμάτων, ακόμη και ακρωτηριασμένες.
Το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», οργάνωση με βάση το Λονδίνο, ανέφερε ότι διαθέτει στοιχεία για 270 νεκρούς οι οποίοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν μέλη της ISIS επιτέθηκαν και κατέλαβαν το κοίτασμα Σα'άρ στην κεντρική Συρία.

Η οργάνωση ανέφερε ότι η τύχη άλλων 250 ατόμων που εργάζονταν στο χώρο αυτό αλλά εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών μαχών παραμένει άγνωστη.
«Το κέντρο μας έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για το θάνατο 270 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε μάχες ή εκτελέστηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στον τομέα του φυσικού αερίου στην περιοχή αλ- Σαέρ. Οι τζιχαντιστές έχουν υπό τον έλεγχο τους τον τομέα εξόρυξης του φυσικού αερίου» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
Η ίδια οργάνωση αρχικά είχε αναφέρει ότι οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην περιφέρεια της πόλης Χομς ήταν τουλάχιστον 115 αλλά πλέον και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που διαθέτει έχει αυξήσει κατά πολύ τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.
Μεταξύ των νεκρών ήταν 11 άμαχοι, πολλά μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και αρκετοί φύλακες και εργαζόμενοι στις ενεργειακές εγκαταστάσεις σύμφωνα πάντα με τον Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
Ο ίδιος είπε ότι κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν και «τουλάχιστον 40 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Η συριακή κυβέρνηση δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει επισήμως τον αριθμό των νεκρών αλλά υποστηρικτές του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Άσαντ δημοσίευσαν φωτογραφίες των νεκρών και χαρακτήρισαν τις δολοφονίες ως «σφαγή».

Από  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου