''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η σφαγή 150 ρωσόφωνων αμάχων φέρνει πιο κοντά στην Α.Ουκρανία τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σφαγή 150 ρωσόφωνων αμάχων φέρνει πιο κοντά στην Α.Ουκρανία τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Περισσότερο κοντά βρίσκεται από κάθε άλλη φορά η είσοδος στην Ανατολική Ουκρανία ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων η χθεσινή νέα σφαγή που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία τουλάχιστον 150 ρωσόφωνοι στην πλειοψηφία τους άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη Νικολάγεβκα όπου οι καθεστωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον στόχων που είχαν εκλάβει ως θέσεις των δυνάμεων αυτοάμυνας, στην πραγματικότητα όμως επρόκειτο περί κατοικιών.

Οι σφαγές αμάχων των τελευταίων ημερών (πρακτικά από τη Δευτέρα όταν ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σταμάτησε την εκεχειρία) φαίνεται πως δεν δίνουν άλλη επιλογή στη Μόσχα, παρά αυτή της άμεσης επέμβασης με ειρηνευτικές δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει η άνευ προηγουμένου αιματοχυσία.
Η είσοδος στην Α. Ουκρανία των ειρηνευτικών δυνάμεων δεν έχει άλλο στόχο πλην αυτού της άμεσης κατάπαυσης του πυρός, της απομάκρυνσης των δυνάμεων του Κιέβου από την περιοχή και της δημιουργία ζώνης ασφάλειάς η οποία θα αποτρέψει νέες επιθέσεις κατά του τοπικού πληθυσμού.
Από την πλευρά τους οι δυνάμεις αυτοάμυνας δήλωσαν πως σκότωσαν 13 Ουκρανούς στρατιώτες κατά τις χθεσινές συγκρούσεις.
Οι δυνάμεις του Κιέβου βομβαρδίζουν από την Τρίτη τόσο το Λουχάνσκ όσο και το Ντονέτσκ σε μια προσπάθεια να κάμψουν το ηθικό των δυνάμεων αυτοάμυνας αλλά και του ρωσόφωνου πληθυσμού αλλά η σφαγή στην Νικολάγεβκα ίσως αποτελέσει καταλυτικής σημασίας γεγονός για τις επικείμενες κινήσεις της Μόσχας και την δέσμευσή της να προστατέψει τον άμαχο πληθυσμό από μαζικής φύσης εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εκ μέρους του Κιέβου.







 Από  defencenet.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου