''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Το twitter έκλεισε χιλιάδες ψεύτικους Κινεζικούς, Τουρκικούς και Ρωσικούς κυβερνητικούς λογαριασμούς



.
Το twitter ανακοίνωσε σήμερα πως έκλεισε δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς που συνδέονται με τις κυβερνήσεις της Κίνας, της Τουρκίας και της Ρωσίας, επειδή προωθούσαν την κυβερνητική προπαγάνδα, παραπληροφορούσαν και επιτίθονταν σε όσους ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση.
Το μεγαλύτερο δίκτυο που ανακαλύφθηκε και έκλεισε ήταν στην Κίνα. Ανακαλύφθηκαν 23.750 λογαριασμοί που προωθούνταν και ενισχύονταν από άλλους 150.000.
Το Τουρκικό δίκτυο περιλάμβανε 7.340 λογαριασμούς, ενώ το Ρωσικό μόλις 1.152.
Οι λογαριασμοί αυτοί δεν σβήστηκαν, αλλά αρχειοθετήθηκαν για να μελετηθούν από ερευνητές.
Το Κινεζικό δίκτυο εξαρθρώθηκε με τη βοήθεια συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν πέρυσι για να διαγραφούν λογαριασμοί που συσχετίζονταν με το Κινεζικό κράτος κατά τη διάρκεια των βίαιων ταραχών στο Χoνγκ Κονγκ. Οι λογαριασμοί που διαγράφηκαν τώρα, χρησιμοποιούνταν για συντονισμένες δραστηριότητες χειραγώγησης.

Το twitter ανακοίνωσε πως το Τουρκικό δίκτυο εντοπίστηκε στις αρχές του 2020 και είχε ως πρωταρχικό του στόχο την προώθηση της εσωτερικής υποστήριξης του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματός του.
Οι Ρωσικοί λογαριασμοί που ανακαλύφθηκαν σχετίζονταν με συντονισμένες αναδημοσιεύσεις και ενίσχυση δημοσιευμάτων για πολιτικά οφέλη, όπως του κυβερνόντος κόμματος και για επιθέσεις σε αντιπάλους.
Η απάντηση της Τουρκίας διά γραπτής ανακοίνωσης του Διευθυντή Επικοινωνίας Fahrettin Altun, ήταν ανάλογη της αλαζονείας που διέπει όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους τα τελευταία χρόνια, που νομίζουν πως ζουν στο 1400.
Ο Fahrettin Altun απείλησε το twitter πως θα έχει την ίδια τύχη με όσες εταιρείες προσπάθησαν να προβούν σε παρόμοιες δράσεις στο παρελθόν, ενώ κατηγόρησε το twitter πως προωθεί την προπαγάνδα των Κούρδων του PKK και των Γκιουλενιστών.
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην εταιρεία (εννοεί το twitter) την τύχη που είχαν ορισμένοι οργανισμοί, που προσπάθησαν να προβούν σε παρόμοια βήματα στο παρελθόν. Η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα ανεχτεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οποιαδήποτε μορφή πλαστογράφησης, χειραγώγησης και παραπληροφόρησης και θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση της αλήθειας, της ελεύθερης σκέψης και της ψηφιακής συνειδητοποίησης στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Fahrettin Altun.
Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα, λογαριασμοί του twitter που προέρχονται από την Τουρκία, να σχολιάζουν Ελληνικούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα (κυρίως στο Twitter και στο Instagram και λιγότερο στο Facebook) με τρόπο προκλητικό τις αναρτήσεις των Ελλήνων χρηστών. Πολλές φορές κοροϊδεύουν τους Έλληνες χρήστες των κοινωνικών δικτύων, χρησιμοποιώντας την προκλητική και απολίτιστη γλώσσα και επιχειρηματολογία των κυβερνητικών αξιωματούχων της Τουρκίας.
Με πληροφορίες από τα AFP και Anadolu
Πηγή: Cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου