''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Αυτή η ζωή είναι μόνο η αρχή μιας συνέχειας που δεν θα τελειώσει ποτέ...


Είμαστε προσκυνητές σ’ αυτήν τη γη και δεν υπάρχει τίποτα μόνιμο για μας εδώ, πρέπει συνεχώς να τον θυμόμαστε αυτό.
Είμαστε απλώς παρεπίδημοι. Αυτή η ζωή είναι μόνο η αρχή μιας συνέχειας που δεν θα τελειώσει ποτέ...
π. Σεραφείμ Ρόουζ

Παραδόξως ακούγεται, αλλά είναι αλήθεια: ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο για να ξεφύγουμε από αυτόν. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι πηγαίνουν στον πόλεμο, όχι για να απολαύσουν τον πόλεμο, αλλά για να ξεφύγουν από αυτόν!
Για το μεγαλύτερο καλό, οι άνθρωποι πηγαίνουν στον πόλεμο. Για το καλύτερο καλό από τη γήινη ζωή, γεννιόμαστε σε αυτόν τον κόσμο. Για χάρη της αιώνιας και καλύτερης ζωής, γεννιόμαστε σε αυτή τη ζωή.
Nikolai Serbsky

Η Θεία Λειτουργία είναι μια ατομική βόμβα που ρίχνουμε στην κόλαση!"
Πατέρας Θαδδαίος


"Η καλοσύνη ξεκινά αργά το ταξίδι, αλλά πάντα έρχεται σε ένα στόχο. Το κακό εμφανίζεται γρήγορα, αλλά πάντα αποτυγχάνει".
Μοναχός Συμεών του Άθω 


ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Πως να ζήσεις στον βούρκο της ανηθικότητας και της ανεντιμότητας .... αφού δεν είσαι φτιαγμένος για κάτι τέτοιο. Μετρημένες ανάσες ... πρόσκαιρες . Δεν ζεις ... απλά υπάρχεις μέχρι να εκπνεύσεις...




ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Άφησε την πνοή του Θεού να πάλλει την ευαίσθητη χορδή της ύπαρξης σου .... ξεκίνα την πλεύση στα γαλήνια νερά της άρρητης αγάπης του.



Δύο είναι τα φτερά που μπορούν να υψώσουν τον άνθρωπον πάνω από την γη, η καθαρότης και η απλότης της καρδιάς. Πρέπει να είσαι απλός στις πράξεις σου και καθαρός στη σκέψη και τα αισθήματά σου. Με την καθαρή καρδιά θα αναζητάς τον Θεόν, με την απλότητα θα τον βρίσκεις και θα χαίρεσαι. Η καθαρή καρδιά, περνά εύκολα τις πύλες του ουρανού.
Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής

Τίποτε άλλο δεν ευχαριστεί τόσο πολύ το Θεό, όσο το να μη ανταποδίδουμε κακό αντί κακού. Σε λύπησε κάποιος; Μήν του ανταποδώσεις λύπη , γιατί τότε εξισώνεσαι πάλι μαζί του. Κανένας δεν θεραπεύει το κακό με το κακό, αλλά το κακό με το καλό.
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος 



https://proskynitis.blogspot.com/2018/11/blog-post_800.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου