''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος: Να ανοίξει ο θρησκευτικός μας χώρος στον Πειραιά που έκλεισε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έκλεισε τον θρησκευτικό χώρο λατρείας των μουσουλμάνων στο Πειραιά με το όνομα Ανδαλούς και πλέον οι μουσουλμάνοι και οι αλληλέγγυοί τους μιλούν για ρατσισμό και για παρεμπόδιση της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος: 

Σας ανακοινώνουμε μετά λύπης πως λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία για οριστικό κλείσιμο ενός από τους παλαιότερους χώρους προσευχής στην πρωτεύουσα, κατ’ εντολή του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων. Δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση για όλους, παρά διαταγή για άμεσο κλείσιμο. Ο χώρος που ονομάζεται Αλ Αντάλους (Ανδαλουσία) βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από το 1989 και φιλοξενεί κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες του λιμανιού. Δεν υπήρξε ποτέ αυτές τις δεκαετίες κανένα παράπονο ή πρόβλημα, και πολλά ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις έγιναν εκεί. Τώρα οι πιστοί καλούνται να προσευχηθούν μαζικά εκτός Πειραιά.
Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας πάντοτε αγωνίστηκε για την Ορατότητα των Μουσουλμάνων και της Προσευχής, θεωρούμε ότι η αποδοχή και αναγνώριση προάγει την κοινωνία, γι αυτό πιστεύουμε πως αυτό το απροσδόκητο κλείσιμο είναι μία συμβολική πράξη της Πολιτείας που στοχεύει στην καταπίεση της θρησκευτικής έκφρασης όταν αυτή δεν προέρχεται από την επικρατούσα θρησκεία. Το γεγονός είναι ότι η προσευχή των Μουσουλμάνων δεν σταματά, οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να προσεύχονται είτε σε γνωστό δημόσιο είτε σε άγνωστο ιδιωτικό χώρο. Οι αρχές θα έπρεπε να ενθαρρύνουν την ορατή λατρεία αντί να κλείνουν δημοφιλείς χώρους που φυσιολογικά θα αντικατασταθούν από ιδιωτικούς χώρους. Αυτή η πρακτική κάνει τους πιστούς δύσπιστους απέναντι στο κράτος και αυτό μας ανησυχεί βαθιά. Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε από κοινού όλα αυτά τα χρόνια θα αντικατασταθεί από καχυποψία και αυτό δεν τιμά τα τόσα χρόνια καλής συνεργασίας που απέφερε μηδενικά προβλήματα στην κοινωνία.
Αντιλαμβανόμαστε δυστυχώς ότι οι Μουσουλμάνοι απέχουν πολύ από την ισότητα στο νόμο και την κοινωνία.
Αθήνα 23 Ιουνίου 2020

https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου