''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Να κάνουμε μήπως το σπίτι του Κεμάλ “Ατατούρκ” ένα Μουσείο Τουρκικών Γενοκτονιών;

Για να μην επικεντρώνεται η συζήτηση στην Αγία Σοφία και για να μην μας κουνά το δάκτυλο η Τουρκία του Ερντογάν ότι δήθεν δεν προσέχουμε τα “οθωμανικά μνημεία” στην Ελλάδα, η μετατροπή του σπιτιού του Κεμάλ σε ένα μουσείο στην μνήμη των λαών που έχουν υποστεί γενοκτονία από την Τουρκία είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση.


Με συκοφαντικά δημοσιεύματα τα οποία βέβαια πείθουν μόνο ανόητους, μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες μάζες των αγραμμάτων της Ανατολίας και τους φανατισμένους Ισλαμιστές στους οποίους στηρίζεται ένας ηγέτης του ιδίου φυράματος, ο Ερντογάν, επιχειρεί ο απόλυτα ελεγχόμενος τουρκικός Τύπος να εξισορροπήσει την αλητεία που ετοιμάζουν για την Αγιά Σοφιά. Που αν συνεχίσουν, ίσως θα έπρεπε η Ελλάδα θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να το μετατρέψει σε μουσείο τουρκικών γενοκτονιών, χωρίς καν να ζητήσει τη μετακίνηση του τουρκικού προξενείου…
Πριν από λίγο, η Daily Sabah σε δημοσίευμά της το οποίο στηρίζεται σε τηλεγράφημα του καθεστωτικού πρακτορείου Anadolu, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κάνει κακή χρήση των “μνημείων της οθωμανικής κληρονομιάς” κακοποιώντας την πολιτιστική της κληρονομιά και την αντίστοιχη “της τουρκικής μειονότητας”.
Η Ελλάδα κατηγορείται ότι μετά την ελληνική απελευθέρωση πολλά οθωμανικά κτίρια μετατράπηκαν σε στρατιωτικές φυλακές, σινεμά, γραφεία τοπικών αρχών, πανδοχεία και αποθήκες. Δεκάδες τζαμιά έκλεισαν και δεν επιτελούσαν τον λατρευτικό τους ρόλο και άλλα μετατράπηκαν σε εκκλησίες. Πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια έπεσαν από τον χρόνο.
Φυσικά, από το συκοφαντικό δημοσίευμα δεν λείπουν και οι γνωστές αναφορές ότι η “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη τυγχάνει συστηματικών διακρίσεων και όρθωσης εμποδίων, εξαιτίας της εθνικής, πολιτισμικής και θρησκευτικής της ταυτότητας. Φυσικά, επίκεντρο είναι η υπόθεση με την εκλογή των μουφτήδων τους οποίους βέβαια χρησιμοποιούν συστηματικά οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Γερμανία…
Βέβαια, δεν γνωρίζουμε εάν η προσθήκη στην αρχή “η Τουρκία πιστεύει” υπάρχει στο τηλεγράφημα του πρακτορείου ή στην εφημερίδα. Έστω κι αυτό είναι σημαντικό στην εποχή παράκρουσης που ζούμε… Φυσικά όμως, ακολουθώντας την πάγια πρακτική της Τουρκίας, η μουσουλμανική μειονότητα ονομάζεται συλλήβδην “τουρκική”, αδιαφορώντας για τους Πομάκους και τους Ρομά!
Άλλη μια απόδειξη της πάγιας πολιτικής της Τουρκίας… Όπως κάνουν στο εσωτερικό που ισοπεδώνονται θρησκευτικές και εθνικές ταυτότητες, ή στην καλύτερη περίπτωση υποβιβάζονται σε δεύτερης κατηγορίας πολίτες, το ίδιο επιχειρεί να κάνει στην προσπάθεια να εργαλειοποιήσει τη μουσουλμανική μειονότητα! Ονομάστηκε έτσι και όχι τουρκική διότι πολύ απλά δεν περιλαμβάνει στο εσωτερικό της μόνο τουρκικής καταγωγής μέλη!
Πέρα από τα της μειονότητας της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία των μελών ευλογεί την τύχη της που δεν ζει στον “ισλαμο-παράδεισο” του Ερντογάν που δεν τολμάς να ανοίξεις το στόμα σου, το καταφανώς κεντρικά κατευθυνόμενο δημοσίευμα, ασχολείται με το το τζαμί Φετιγιέ στο κέντρο της Αθήνας και μια σειρά από άλλα, ενώ ασχολούνται και με τον… Λευκό Πύργο! Με τις εκατοντάδες εκκλησίες και την τύχη τους στην Τουρκία, απλά δεν ασχολείται.

Η Τουρκία λοιπόν μέμφεται την Ελλάδα για ασέβεια στην οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αθλιότητα της πολιτικής Ερντογάν στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Επιχειρεί να κινητοποιήσει τα εθνικιστικά και τα ισλαμικά αντανακλαστικά του παραδοσιακού του ακροατηρίου, που έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι ο… θεόσταλτος πολυχρονεμένος, σπρώχνει τη χώρα προς την καταστροφή.
Πρόβλημα έχουν και με τον Λευκό Πύργο, διότι υποτίθεται λέμε πως δεν είναι μνημείο της οθωμανικής παρουσίας στην πόλη αλλά Βυζαντινό. Στη σημερινή του μορφή είναι, όμως το σημείο έχει πολύ πιο μακραίωνη Ιστορία, την οποία βολικά αποκρύπτουν. Επίσης, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν τα προσέχουμε ή όχι τα μνημεία! Από τη μία λένε ότι αφέθηκαν να γκρεμίζονται και από την άλλη ότι τα τζαμιά αναστηλώνονται!
Δεν το ξέραμε στην Ελλάδα ότι θα έπρεπε να αφιερώσουμε όλο τον κρατικό προϋπολογισμό για να αναδείξουμε την… οθωμανική μας κληρονομιά. Επίσης, μάλλον λόγο της συντριπτικής παρουσίας χριστιανών ορθοδόξων στην Ελλάδα δεν θα είχαν πελατεία τα τζαμιά, οπότε αποφάσισαν να μας “τροφοδοτήσουν” με λαθρομετανάστες, κατά συντριπτική πλειοψηφία μουσουλμάνους, για να αποκτήσουν!
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από ελληνικής πλευράς ότι η Τουρκία έχει σοβαρότατα προβλήματα, καθώς η εξωτερική της πολιτική πάσχει σοβαρά στο επίπεδο της εξωτερικής νομιμοποίησης, ενώ και η εσωτερική τίθεται πλέον σε σοβαρή αμφιβολία.
Πρόκειται για μια χώρα “άφιλη”, η οποία, άγνωστο γιατί, κάνει τα πάντα για να προβάλει την εικόνα ότι “θα σου τη φέρει” στην πρώτη ευκαιρία, πέραν του καταφανούς κομπλεξισμού που αναδύεται με την ναζιστικής προέλευση καθεστωτική πεποίθηση γενετικής υπεροχής των Τούρκων!

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου