''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Αν μας διδάσκει κάτι ο covid19 αυτό είναι η αυτάρκεια που πρέπει να έχει το κάθε κράτος σε τρόφιμα καύσιμα όπλα και υγειονομικό υλικό

Από την παγκοσμιοποίηση στο Κράτος: Αν μας διδάσκει κάτι ο covid19 αυτό είναι η αυτάρκεια που πρέπει να έχει το κάθε κράτος σε τρόφιμα καύσιμα όπλα και υγειονομικό υλικό.

Γράφει ο Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Ο covid19 είτε είναι ένα βιολογικό όπλο, είτε είναι ένας απλός ιος, είτε δεν είναι τίποτα πρέπει να μας διδάξει.

Οι χώρες κράτη μέλη κοινοτήτων προδόθηκαν. Η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία έζησαν αυτή την προδοσία καλύτερα από όλους. Η προδοσία θα συνεχιστεί πολύ σύντομα. Μεταξύ πρώτου και δεύτερου κύματος θα αρχίσουν τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας.

Στην υποτιθέμενη ένωση των ευρωπαϊκών κρατών η Γερμανία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν τον μπαμπούλα των λαών. Εισάγει σαν να μην υπάρχει αύριο είδη πρώτης ανάγκης από τον φτωχό νότο αδιαφορώντας για την επάρκεια κάλυψης των δικών τους αναγκών.

Οι χώρες που πραγματικά είναι ελεύθερες φρόντισαν αμέσως να αυξήσουν την επάρκεια τροφίμων και απαραίτητων υλικών και φυσικά απαγόρευσαν τις εξαγωγές...
Πριν από τρία χρόνια περίπου ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ από την Πολωνία που πραγματοποιούσε επίσκεψη είχε πει πως η λύση βρίσκεται στο κράτος έθνος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Πολλοί τον κατέκριναν τότε... Σήμερα όμως;;;

Το κράτος έθνος είναι μια δύσκολη υπόθεση. Δεν είναι απαραίτητα εθνικιστικό το ζήτημα. Πόσο μάλλον όταν δύσκολα στις χώρες της Ευρώπης βρίσκεις αμιγείς γηγενείς πληθυσμούς. Όμως είναι εύκολη υπόθεση να δημιουργηθεί ένα κράτος αυτάρκες. Ξεκινώντας από το πιο βασικό. Την εξασφάλιση των τροφών.

Είναι απαράδεκτο ειδικά εμείς που ζούμε στην περιοχή με το καλύτερο κλίμα στον πλανήτη, που ευδοκιμούν εκατομμύρια είδη χλωρίδας και πανίδας να εχουμε εγκαταλείψει τη συστηματική καλλιέργεια της γης και την εντατική κτηνοτροφία.

Πήγαμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια στις ιχθυοκαλλιέργειες. Είμαστε πρώτοι στην Ευρωπη. Γιατί το ίδιο δεν μπορούμε να κάνουμε και στους υπόλοιπους τομείς;

Στροφή χρειάζεται και φυσικά κίνητρα επιστροφής του Έλληνα στις ρίζες. Βέβαια σιγά μην δώσουν αυτοί κίνητρα...

Προσέξτε δεν προτείνω να καλλιεργήσουμε όλοι ντομάτες και να πάει η ντομάτα ένα λεπτό. Η γης μας κάνει για απίστευτες ποικιλίες που η ζήτηση είναι τεράστια και οι τιμές αυξημένες. Για παράδειγμα τα ρόδια. Η καλλιέργεια ελιάς όχι για το δευτερογενές υλικό (λάδι) αλλά για το πρωτογενές (καρπός) που έχει τεράστιο περιθώριο κέρδους ή ακόμα για το τριτογενεές (προϊόντα με βάση το λάδι όπως το βούτυρο, το σαπούνι, η φαρμακευτική εκμετάλλευση κλπ).

Είμαστε από τις λίγες χώρες που συνδιαζουμε βουνό - θάλασσα. Εκτάσεις γης που μπορούν να αλλάξουν χρήση χωρίς εκπτώσεις στο περιβάλλον. Ξερίζωστε ένα εκατομμύριο πεύκα και βάλτε τρία εκατομμύρια παραγωγικά δέντρα. Μετατροπή των επαγγελματικων εκτάσεων σε αγροτουριστικές. Ψοφάει ο κόσμος για επιστροφή στη φύση. Όλοι οι αναλυτές του τουρισμού δείχνουν ότι είναι το προϊόν όχι του μέλλοντος αλλά του παρόντος.

Όρεξη για δουλειά να υπάρχει.

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/05/covid19_3.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου