''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που κατά τον Β´ΠΠ πολέμησε τον Άξονα ακατάπαυστα σε Ατλαντικό, Ελλάδα, Β.Αφρική, Ιταλία, Νορμανδία.. μέχρι Ινδικό.

γράφει ο LavrentisBeria
Η Ελλαδα ειναι από τις ελάχιστες χώρες που κατα τον Β´ΠΠ πολέμησε τον Άξονα ακατάπαυστα (απο τους πρωτους νεκρους του εμπορικου ναυτικου το 1939 - πριν καν μπει επισημα στον πολεμο- μεχρι τη συντριβή των Ναζί το 1945) σε Ατλαντικο, Ελλαδα, Β.Αφρική, Ιταλια Νορμανδία,μέχρι Ινδικό.

Η ημερα της νικης που γιορταζεται σε όλο τον κόσμο, στη χώρα μας θα επρεπε να γιορτάζεται με ακόμα μεγαλύτερη μεγαλοπρέπεια. Αντιθετως, περνά σαν να μην υπάρχει, σαν η υπερτατη θυσία εκατοντάδων χιλιαδων να μην ειναι αξια λόγου ή αναφοράς. Ειλικρινά, ποτε δεν καταλαβα γιατί.

Πλοία του Εμπ.Ναυτικου που βυθιστηκαν. Εχει μνημονευσει κανεις τους Ελληνες που χάθηκαν στις θαλασσες τον Β´ΠΠ απο Γερμανικα υποβρυχια και αεροσκάφη μεταξυ 1939-1945; Η χωρα μας ηταν πρωταγωνιστης. Και στο μέτωπο και στην κολαση των νηοπομπών.Χωρις αυτές,ο πολεμος ηταν χαμενος.

Αυτή η χωρα στον Β´ΠΠ στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και η συνεισφορά της ηταν δυσαναλογα μεγαλύτερη του μεγεθους της. Και το τιμημα βαρύ. Το μεγαλυτερο ποσοστο νεκρων επι του πληθυσμου μετα απο ΕΣΣΔ και Πολωνια. Οποιος το ξεχνά, δεν τους τιμα. Τους προσβάλλει.

Δεν τη γιορτάζουμε για να μην «ξυπνουμε παθη». Μετα την υπερτατη θυσια 700,000 συμπατριωτων μας στο Β´ΠΠ, δεν γιορταζουμε τη ληξη του για να μην παρεξηγηθουν αυτοί που μετα την απελευθερωση εκαναν εσχατη προδοσία-προσπαθωντας να παρουν την εξουσια με τα οπλα μετα απο εκλογες.

Δηλαδη αυτος που επεσε στα βουνα της Αλβανιας, που σακατευτηκε στο Ριμινι, που πνιγηκε στον Ατλαντικο, ή καταρρίφθηκε στη Λιβυη πολεμωντας τους Ναζί δεν πρεπει να τιμηθει. Γιατί θα παρεξηγηθεί αυτός που την ιδια ώρα σκοτωνε πολιτικους αντιπαλους για να παρει την εξουσια.

Εχει διαβάσει αραγε ποτέ κανείς για τον Χιώτη Β.Βασιλειάδη που ο πολεμος τον πετυχε φοιτητη στην Αγγλια, καταταχθηκε στη RAF, εγινε αρχηγος μοίρας, πιστωθηκε 11 καταρρίψεις, παρασημοφορηθηκε και κατερριφθη τον Μαρτη του 1945 πανω από τη Γερμανία; Μαλλον οχι.


Αντι να τιμουμε πραγματικους ηρωες, δεν τιμουμε ουσιαστικά κανεναν για να μην παρεξηγηθουν οι κάλπικοι ηρωες που μας κατσικωθηκαν με το ετσι θελω.


Πηγή: https://diodotos-k-t.blogspot.com/ 
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου