''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

"Απλώνονται" στη Μ. Ανατολή οι Τούρκοι: Στέλνουν Σύρους μισθοφόρους και στην Υεμένη

Υεμένη
Η Άγκυρα κινείται πραγματικά κεραυνοβόλα στην Μέση Ανατολή και μετά τη Λιβύη στέλνει Σύρους μισθοφόρους και στην Υεμένη, σε μια καταφανέστατη προσπάθεια επέκτασης της επιρροής της στην Ερυθρά θάλασσα.

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής από την Υεμένη, Yahya al-Abed, δήλωσε ότι η Τουρκία στρατολόγησε Σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στην Υεμένη προκειμένου να ελέγξει το στρατηγικό λιμάνι Bab al-Mandeb και την Ερυθρά Θάλασσα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται τη Μουσουλμανική Αδελφότητα που συμμετέχει στη νυν κυβέρνηση στην χώρα για να επιτύχει τις φιλοδοξίες της στην περιοχή και αυτό είναι λίαν επικίνδυνο πλέον.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA),ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Yahya al-Abed από την Υεμένη, αναφέρθηκε στις τεράστιες φιλοδοξίες της Τουρκίας, οι οποίες συνδέονται με το όνειρο ενός χαλιφάτου και την επιθυμία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να ελέγξει λιμάνια και σημαντικούς τομείς της χώρας για λογαριασμό της Τουρκίας.
Αποκάλυψε επίσης ότι η Άγκυρα με την έκρηξη της αποκαλούμενης «Αραβικής Άνοιξης» υποστήριξε το παράρτημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Υεμένη, έχοντας παράλληλα και την υποστήριξη του Κατάρ, για να αλλάξει το καθεστώς στην χώρα αυτή προκειμένου να επιβάλει τα συμφέροντα της.
Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι η Τουρκία από το 2011 έως το 2015 δημιούργησε μια αερογέφυρα μεταξύ Άντεν και Τουρκίας, με την οποία εφοδιάζονταν η Αδελφότητα στην Υεμένη, ενώ μαχητές και μέλη του ISIS από την Υεμένη μεταφέρονταν στη Συρία για να εδραιώσει η Τουρκία τις θέσεις της εκεί.
Ο Al-Abed επεσήμανε ότι αυτό που κάνει η Τουρκία αφορά την ενίσχυση της θέσης της την περιοχή Bab al-Mandab και στην Ερυθρά Θάλασσα, ώστε να ελέγχει η διεθνή ναυσιπλοΐα κατά μήκος των ακτών της Υεμένης και του Κέρατος της Αφρικής μέχρι τις ακτές της Σομαλίας και την Αιθιοπία.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η Τουρκία στρατολόγησε Σύρους μισθοφόρους χορηγώντας 3.000$ για να τους προετοιμάσει να πολεμήσουν για λογαριασμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις νότιες περιοχές και στα δυτικά της Υεμένης, με το σχέδιο να χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από το Κατάρ, απειλώντας έτσι τα συμφέροντα της Αιγύπτου στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι Ρώσοι στρατολογούν Σύρους για να ενισχύσουν το 5ο σώμα

Η Ρωσία ενισχύει τις τάξεις των δυνάμεων του 5ου Σώματος με Σύρους νεαρούς ενώ έχουμε διάψευση ότι όλοι αυτοί θα αποστέλλονταν στη Λιβύη, αναφέρει η ιστοσελίδα Alsouria Net.
Μια στρατιωτική πηγή από την Daraa ενημέρωσε το πρακτορείο ειδήσεων Aisouria Net ότι έχουμε την ενίσχυση του σώματος αυτού την νότια Συρία.
Η πηγή που ζήτησε ανωνυμία, δήλωσε ότι η Ρωσία ξεκίνησε την στρατολόγηση νεαρών Σύρων μαχητών σε στρατόπεδα στην πόλη Χομς προετοιμάζοντας τους με φυσική και στρατιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την πηγή, η Ρωσία σχεδιάζει να επεκτείνει τη δύναμη του 5ου Σώματος, ώστε να πάρει τον έλεγχο σε περιοχές πέρα ​​από την πόλη Busra al-Sham.
Αρνήθηκε επίσης τις φήμες ότι τα λεωφορεία μετέφεραν τους Σύρους μαχητές σε αεροδρόμιο για να πετάξουν στη Λιβύη με σκοπό να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.
Η ρωσική κίνηση αποτέλεσε έκπληξη στη νότια Συρία εν μέσω μιας κατάστασης χάους και ανασφάλειας στην περιοχή, που αντιμετωπίζει περιστατικά εκρήξεων μέσω ειδικών συσκευών που στοχεύουν τις δυνάμεις του Άσαντ και άλλους ηγέτες.
Μιλάμε για άνω των 450 Σύρων μαχητών που μετακινήθηκαν από την Quneitra και εντοπίστηκαν στο δρόμο προς τα στρατόπεδα στη Χομς μαζί με ρωσικά στρατιωτικά οχήματα.
Το 5ο Σώμα ιδρύθηκε στα τέλη του 2016 υπό ρωσική διοίκηση για την υποστήριξη των δυνάμεων του Άσαντ, ως αντιστάθμισμα των Φιλότουρκων Σύρων ανταρτών τα τελευταία χρόνια.
Αυτό που θεωρούμε ως φυσικό επακόλουθο όλων αυτών των σχεδιασμών είναι μια πιθανότατη πολεμική σύγκρουση Σύρων και Τούρκων στην Ιντλίμπ, και την εμπλοκή στη συνέχεια Ρώσων και Αμερικανών με άγνωστα αποτελέσματα για την συνέχεια. 

https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου