''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Η Ορθοδοξία ως ο υπέρτατος δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή

Η Ορθοδοξία δεν είναι «πρόβλημα» αλλά η λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα


Την ώρα που μουσουλμάνοι όλων των δογμάτων σφάζουν, την ώρα που οι «χριστιανοί» προτεστάντες και καθολικοί υποδαυλίζουν τις σφαγές επιδοτώντας τους φονιάδες και χρησιμοποιώντας τους για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα (μην ξεχνάμε την σφαγή στην Γιουγκοσλαβία και το Κοσσυφοπέδιο όπου οι «χριστιανοί» έφερναν τον Μπιν Λάντεν για να σφάζει Σέρβους, τσιγγάνους), υπάρχει μία μικρή σε μέγεθος πατρίδα με κολοσσιαία δύναμη και φως. Η Ελλάδα.

Ναι, αυτή η Πατρίδα απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι η κοιτίδα του πανανθρώπινου πολιτισμού, ο φορέας κάθε έννοιας δικαίου, καλοσύνης, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς.

ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ.

Πως το κατάφερε αυτό το «θαυμαστό» η Ελλάδα;

Όχι, δεν πέσαμε από το διάστημα. Εδώ είμασταν πάντα, εδώ και χιλιάδες χρόνια κρατώντας Θερμοπύλες ενάντια στην θηριωδία, το άδικο και την απανθρωπιά. Χιλιάδες χρόνια πολιτισμού ήλθαν και δόμησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ορθοδοξία. Το μεγάλο δώρο της Ελλάδας στην ανθρωπότητα.

Αυτό το αγαθό που περικλείει μεσα του την λυση σε όλα τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Από την κοινωνική αδικία, τον ιμπεριαλισμό, το μίσος, την βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό, την ασυδοσία του ισχυρού απέναντι στον ανίσχυρο.

Η αλλαγή λοιπόν στο μάθημα των θρησκευτικών, οφείλει να γίνει, προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που οραματίζεται ο κύριος Φίδης. Από «απλό μάθημα» θρησκείας, το κράτος οφείλει να το μετατρέψει σε μάθημα ζωής, εφαρμοσμένης φιλοσοφίας, καθημερινού βίου. Αυτό που δεν μπορούν πολλοί γονείς να διδάξουν, αυτό που η τηλεοραση και η εξουσια προσπαθει να σκοτώσει, αυτό ακριβως θα πρεπει να διδάξει το Έθνος στα παιδιά του.

Η Ορθοδοξία ως ο υπέρτατος δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή.
Ο δρόμος της θυσίας για τιν συνάνθρωπο.
Ο δρόμος της κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς ανταπόδοση και υστεροβουλία.
Ο δρόμος της αρετής, όχι ως καριέρα.
Αυτός ο αιώνιος Ελληνικος δρόμος που χρειάζεται η ανθρωπότητα, βρίσκεται στην Ορθοδοξία.

Ας αφήσουν λοιπον το ισλαμ, τον βούδα, τον Λουθήρο και ας πιάσουν το όπλο που φτιάχνει τον Υιό του Ανθρώπου.

Για τον ίδιο τον μαθητή, την οικογένειά του, τον συνάνθρωπο του, την κοινωνία, την πατρίδα, ολόκληρη την Γη.

Διδάξτε εφαρμοσμένη Ορθοδοξία και θα θερίσετε ανθρώπους, ωραίους ως Έλληνες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου