''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Προκλητικός Ερντογάν: Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τον Μητσοτάκη

Έδωσε εντολή στους μετανάστες να μην περνάνε το Αιγαίο, λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες

Εμμονικός με τα fake news ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει στην προκλητική του στάση και κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει σκοτώσει πέντε (!) μετανάστες στον Έβρο! Και γι’ αυτό, υποστήριξε, όχι μόνο δεν προτίθεται να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δεν θέλει ούτε στον ίδιο χώρο να είναι με τον Έλληνα πρωθυπουργό!

Ο Ερντογάν συνέχισε την τακτική των fake news και είπε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ότι «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες. Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπρόσθετα, βουλιάζουν βάρκες και η προσέγγισή τους είναι βίαιη».
Και στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν είπε ότι δεν θέλει να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η στάση της Ελλάδας δεν είναι ανθρωπιστική!

«Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δύο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Μετά τη δική μας απαγόρευση ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε τη δική του εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς για τους δικούς του λόγους. Αυτό ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου