''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Το παράπονο ενός εθνοφύλακα



.
Kείμενο ειδικού συνεργάτη   20/3/2020
 
Όλοι οι ακρίτες που έχουν τα μικρά σπιτάκια τους μέσα στο δέλτα του Έβρου, έχουν συμβάλει τα μέγιστα αυτές τις μέρες στην αποτροπή εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών στη χώρα. Ιδίως τις πρώτες δυο-τρεις μέρες πού έγινε η μεγάλη απόπειρα εισβολής, αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι, αρκετές πόλεις θα ήταν ήδη “Ισλαμαμπάντ”…
Όλοι τους είναι ενταγμένοι στην Εθνοφυλακή. 30 και 40 χρόνια φαντάροι!
Όλα αυτά τα χρόνια τρέχουν στις εκπαιδεύσεις, σε ασκήσεις, σε ενημερώσεις, ώστε να είναι έτοιμοι να φυλάξουν τα σύνορα, όταν χρειαστεί.
Όπως τώρα δηλαδή… Τώρα δηλαδή! Όμως:
Ενώ έχει υπάρξει επίσημη κρατική έκκληση προς αυτούς ώστε να παράσχουν τη βοήθειά τους, αυτό που ούτως ή άλλως κάνουν, όλα αυτά τα χρόνια.
Ενώ συνεργάζονται και επιχειρούν κάτω από τον συντονισμό και τις εντολές του στρατού και της αστυνομίας, είναι εκεί σαν απλοί πολίτες και όχι σαν Εθνοφύλακες!!!

Πιό απλά κι Ελληνικά: Οι Εθνοφύλακες στον Έβρο, κάνουν τη δουλειά του Εθνοφύλακα, σαν απλοί πολίτες, χωρίς τη στολή και τον εξοπλισμό του Εθνοφύλακα!
Το γιατί δεν ενεργοποιήθηκε, έστω σε τοπικό επίπεδο η Εθνοφυλακή… κανείς δεν το ξέρει, κανείς δεν απαντά. Διότι πώς ζητάς από κάποιον να σε βοηθήσει και από την άλλη του λες “Μη βάλεις τη στολή, το αλεξίσφαιρο γιλέκο και μην πάρεις μαζί σου το όπλο που νόμιμα κατέχεις, γι αυτόν ΑΚΡΙΒΩΣ το λόγο ” ; Γνωρίζουμε πως κάποιοι από τους διακινητές που οδηγούν τους λαθρομετανάστες είναι ένοπλοι. Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται εκεί αμισθί να βοηθήσουν τις ελληνικές δυνάμεις να είναι τόσο εκτεθειμένοι, επειδή εσύ είσαι ευθυνόφοβος;
Επειδή φέρεσαι σαν δημοσιουπαλληλίσκος και όχι σαν αξιωματικός του Ελληνικού στρατού;
Λέει ένας Εθνοφύλακας:
“Αν εγώ σκοτωθώ, απόψε, κατά τη διάρκεια της περιπολίας, θα ταφώ σαν ένας απλός πολίτης που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με λαθροδιακινητές.
Θα βρεθούνε και κάποιοι, που δεν ξέρουν κατά που πέφτουν τα σύνορα, να πουν πως έκανα αλισιβερίσια.
Αν σκοτωθώ απόψε, δεν θα ταφώ σκεπασμένος με την Ελληνική σημαία, την οποία για να προστατέψω, θα είμαι εκεί απόψε.
Αν μπουν δέκα Τούρκοι στρατιώτες και με συλλάβουν, θα βρεθώ στη Χάγη σαν παραστρατιωτικός.
Και το χειρότερο: Η μη ενεργοποίηση, επίσημα, της Εθνοφυλακής, επιτρέπει στον κάθε προδότη να με αποκαλεί ναζί, παραστρατιωτικό, τάγμα εφόδου κτλπ.
Όταν τελειώσει όλο αυτό, τότε θα μιλήσουμε με ονόματα. Και θα ζητήσουμε εξηγήσεις, θα ψάξουμε τους υπεύθυνους του διασυρμού μας, αλλά και της έκθεσής μας σε κίνδυνο.
Γιατί αν τον εξοπλισμό μου, μου τον δώσανε μόνο για τις παρελάσεις, να τις κάνουνε μόνοι τους.
Εμείς είμαστε εδώ για να προστατέψουμε την Πατρίδα μας, άσχετα που εκείνη μας άφησε απροστάτευτους”
Πηγή: TourkikaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου