''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -Το πρώτο μήνυμα αγιορείτη ερημίτη για την πανδημία του κορονοϊού . Ο ασκητής Ιωσήφ μέσα από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στέλνει τις ευχές του και υπογραμμίζει:

΄΄ Αγαπητά παιδιά μου, τέκνα  του τριαδικού Ζώντος Θεού . Είμαστε σε μεγάλο πειρασμό που επέτρεψε ο Πανάγαθος που μόνο εκείνος γνωρίζει γιατί… Βέβαια, οι πνευματικές απαντήσεις είναι πολλές αλλά ας δείξουμε ταπείνωση και να μην προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τον Θεό. Είναι ένας πειρασμός, ισχυρός, που θα περάσει όμως. Μου στέλνουν μέσω αλληλογραφίας γράμματα ανείπωτης θλίψεως  πολλοί χριστιανοί αδελφοί.

 «Μη φοβού· μόνον πίστευε, και σωθήσεται»! Η Πανάχραντος Θεοτόκος παρακαλεί τον Υιό της να σταματήσει αυτό το κακό. Να δείξετε ιδιαίτερη ταπείνωση αυτή την περίοδο. Η ταπείνωση συγκινεί τον Θεό, τραντάζει τις ουράνιες δυνάμεις, και έρχεται το Πνεύμα το Αγιον.
Καθημερινά με δάκρυα παρακαλάω την Παναγία μας να μεσιτεύσει στον Κύριο Ιησού Χριστό να μας λυπηθεί και  να απαλλάξει όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα την Ελλάδα από τον φονικό ιό.
Παιδιά μου , αγαπητά μου τέκνα, γονατίζω μπροστά σας και κάνω έκκληση να προσεύχεστε  καθημερινά γονυπετείς   έστω και από το σπίτι όλη αυτή την περίοδο εφόσον οι εκκλησιές μας έκλεισαν. Τα μυστήρια βέβαια μόνο με τον Ιερέα και τον ψάλτη θα έπρεπε να συνεχιστούν.  

Ο ΘΕΌΣ ΞΕΡΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ..΄΄

Ο ελάχιστος αδελφός σας
μοναχός Ιωσήφ

Κατουνάκια -Αγιον Ορος

https://www.vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου