''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Γιατί ο Σόρος στηρίζει Ερντογάν

Για κάθε μισελληνικό τέντζερη υπάρχει και το καπάκι του. Απόδειξη, η συνάντηση «κορυφής» στις φωτογραφίες

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

O «ανθρωπιστής» Τζoρτζ Σόρος έγραψε άρθρο στην εφημερίδα «Financial Times» με τον εύγλωττο τίτλο «Europe must stand with Turkey over Putin’s war crimes in Syria – Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα στην Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου του Πούτιν στη Συρία». 
Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής λιβανωτά για το κράτος-συμμορία: «Η μόνη κυβέρνηση που έχει θέσει στρατιωτικές δυνάμεις για να υπερασπιστεί τους αμάχους που παγιδεύονται στο Ιντλίμπ από τον κ. Ασαντ και τον ρωσικό σύμμαχό του είναι η Τουρκία.

[…] Μια Ευρώπη που έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό της εισροής προσφύγων πρέπει να παραδεχτεί ότι η Τουρκία έχει ήδη λάβει το κύριο βάρος της στέγασης των εκατομμυρίων Σύρων που έχουν εκτοπιστεί από τη χώρα τους. Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη 3.500.000 Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της. Δεν μπορεί να απορροφήσει τα επιπλέον εκατομμύρια που ο κ. Ασαντ και ο κ. Πούτιν πιέζουν προς τα σύνορά της».

Τι προτείνει ο Σόρος; Το εξής: «Η Ευρώπη θα πρέπει να επιδιώξει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Πούτιν».

Μα, καλά; Ο Σόρος δεν είναι «εχθρός» του Ερντογάν; Φυσικά, όχι. Γνωρίζονται από παλιά και «τα έχουν βρει». Στις φωτογραφίες [και όπως υπάρχει στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με το σχετικό υδατογράφημα (φωτό 1), αλλά και στην τουρκική εφημερίδα «Star» (φωτό 2 & 3, φύλλο της 27ης Ιαν. 2003)] βλέπετε στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον Σόρος στο ξενοδοχείο «Victoria» στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 2003, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ.

Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε ξανά λίγο μετά το πραξικόπημα και οι οπαδοί του Ερντογάν ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο περί φωτομοντάζ και πως ο αρχηγός τους ποτέ δεν είχε συναντηθεί με τον Σόρος. Κι όμως έχει συναντηθεί και όχι μόνο μία φορά. Στις 16 Ιουνίου 2005 σε άρθρο της εφημερίδας «Radikal» αναφέρθηκε ότι ο Σόρος επισκέφθηκε την Τουρκία, έμεινε στη χώρα οκτώ ημέρες και συναντήθηκε με τον Ερντογάν.
Κρατάει χρόνια αυτή η δυσώδης κολόνια…


«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου