''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ο ύποπτος ρόλος της Τουρκίας σε Συρία και Λιβύη συνεχίζεται. Νέα δεδομένα!



.
Τα παιχνίδια που παίζει η Τουρκία στη Συρία και τη Λιβύη συνεχίζονται, αλλά αποκαλύπτονται.
Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα περισσότερα από 3480 Τουρκικά φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα έχουν εισέλθει στη Συρία. Στα οχήματα αυτά συγκαταλέγονται άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αλεξίσφαιρα οχήματα και ραντάρ.
Την ίδια περίοδο, οι Τούρκοι στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στην Ιντλίμπ και το Χαλέπι ξεπέρασαν τους 8350, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι σήμερα 4750 Σύριοι μισθοφόροι έχουν μεταφερθεί από την Τουρκία στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό του Φαγιέζ Αλ Σάραζ, ενώ ακόμη 1900 βρίσκονται στην Τουρκία και εκπαιδεύονται.

Κατά τη διάρκεια των μαχών στην Λιβύη σκοτώθηκαν 117 μισθοφόροι. Σημαντική πληροφορία αποτελεί το ότι τουλάχιστον 150 εκπαιδευμένοι μισθοφόροι έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη, προφανώς προσποιούμενοι τους «πρόσφυγες».
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι πιστεύει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα προχωρήσει σε θετικά βήματα αναφορικά με τον ρόλο της Ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner που δραστηριοποιείται στη Λιβύη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως αναμένει τα θέματα της Λιβύης να επιλυθούν με παρόμοιο τρόπο όπως αυτός της Συρίας.
Πηγή: Cosmostatus 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου