''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Το μίσος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το τίμημα της νύχτας των Ιμίων

.
Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης

«….Ο ΑΓΕΣ δεν ετήρησε υπέρ του Στρατού θετική στάση….»

Σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα-24 χρόνια μετά τα Ίμια- αποκαλύπτουμε γιατί ηττηθήκαμε εκείνη την παγωμένη νύχτα και γιατί δεν δώσαμε νικηφόρα απάντηση στην προκλητικότητα των Τούρκων.
Αν διαβάσετε προσεκτικά αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το Kourdistoportokali.com θα κοπεί η ανάσα σας. Οι πρωταγωνιστές εκείνης της μεγάλης νύχτας είδαν στον καθρέπτη το πρόσωπό τους και πάγωσαν!!
Το Ρόιτερ μετέδιδε σε όλον τον κόσμο πως «οι Έλληνες κατάπιαν την περηφάνια τους».
Οι στρατιωτικοί παρατηρητές επιμένουν πως η Ελλάδα θα κέρδιζε στα σημεία αν οι πρωτοβουλίες δεν περίμεναν την..έγκριση του υπουργικού συμβουλίου κι αν η σκακιέρα της μάχης δεν παιζόταν «μπακαλίστικα» από πολιτικούς που δεν είχαν ιδέα…. Από πολιτικούς που τις μόνες μάχες που είχαν δει ήταν οι χολιγουντιανές υπερπαραγωγές στα συνοικιακά σινεμά της εποχής…
Από καιρό σοβούσε μια τρομακτική κρίση στις σχέσεις του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Λυμπέρη με τον τότε αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Βούλγαρη. Κανείς εκτός κάποιων μελών της τότε ανωτάτης στρατιωτικής ηγεσίας , δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό.

Οι δυο Αρχηγοί αν ζούσαν σε άλλη εποχή θα είχαν προκαλέσει ο ένας τον άλλον σε μονομαχία! Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από μια ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ που εκστόμισε ο Ναύαρχος Λυμπέρης στην απόρρητη κατάθεση του για τα Ίμια και την ήττα. Ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε καταθέσει στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη για τον τότε αρχηγό του Στρατού:
«….Ο ΑΓΕΣ δεν ετήρησε υπέρ του Στρατού θετική στάση….»!!!!
Οι πληροφορίες μιλούν για διαταγές που κάποιοι αρνήθηκαν να τις εκτελέσουν (μάλιστα οι τελευταίοι απαντώντας σε σκληρή….. ναυτική γλώσσα) κι έτσι ο αρχηγός των Ενόπλων μας Δυνάμεων Χρ. Λυμπέρης αναγκάστηκε να κινηθεί συγκαλώντας Συμβούλιο Άμυνας (Σ.ΑΜ) ουσιαστικά δίδοντας εντολές κυρίως στις Ναυτικές δυνάμεις. Υπάρχει ένα δύσοσμο παρασκήνιο για τη στάση του τότε Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Βούλγαρη για τον οποίο οι επιτελείς μιλούσαν για ικανό αξιωματικό. Αυτή όμως η χαώδης κόντρα, η έριδα μεταξύ τους που οδήγησε στην ήττα και στη γκριζοποίηση του Αιγαίου , είναι ένα άγνωστο , απόρρητο κεφάλαιο στο θρίλερ των Ιμίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου