''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Θρίαμβος του στρατού της Συρίας. Καταρρέουν τα τέρατα του ισλάμ


Οι δυνάμεις του Άσαντ πλησιάζουν την φωλιά των φιδιών (Ιντλίμπ)
Επιχειρησιακός θρίαμβος του συριακού στρατού, παρά τις απειλές της Τουρκίας.

Σήμερα οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο κομμάτι του οδικού άξονα που οδηγεί από την πόλη Σαρακίμπ προς το Χαλέπι.

Ωστόσο, για να απελευθερωθεί το σύνολο του οδικού άξονα, πρέπει να προελάσει ο στρατός της Συρίας και τα τελευταία 30χλμ που βρίσκονται στην επαρχία Χαλεπίου.

Παρατηρητές θεωρούν ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών η απελευθέρωση και ο έλεγχος του συνόλου του οδικού άξονα που οδηγεί από τη Δαμασκό στο Χαλέπι και θεωρείται ο σημαντικότερος της χώρας.
Εν τω μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει στρατεύματα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και πυροβολικό, για να αποκόψει την προέλαση του στρατού της Συρίας προς την πρωτεύουσα Ινλτίμπ.
 
O συριακός στρατός ανέκτησε το χωριό Al Eis κι απομένει το Icarda. Προελαύνει στο εσωτερικό της περιμέτρου της Icarda,δεν ακολουθεί πλέον τον αυτοκινητόδρομο M5, έφυγε από το Tell Hidya και προχωρά μέσω των πεδίων.Είναι τώρα στο επίπεδο των χαρακωμάτων, ενώ δεν υπάρχει καμιά πληροφορία αν υπάρχουν μάχες ή όχι. Ένα άλλο χωριό στα δυτικά του M5, το Talhiyah στα 2,9 km από Taftanaz ανακτήθηκε πριν λίγο βράδυ Σαββάτου από συριακό στρατό.
Πρωί Σαββάτου ο SAA προήλασε επί του M5 προς την κατεύθυνση του Χαλεπίου (27km), ενώ δεν υπάρχουν πλέον πόλεις ή οικισμοί επί του τμήματος αυτού του δρόμου.
Ήταν στο ύψος του βενζινάδικου του Icarda αφότου πήρε τον έλεγχο του πανεπιστημίου.
Βρέθηκε απέναντι από το κέντρο ερευνών Tel Icarda που ήταν καλά οχυρωμένο μ΄ένα δίκτυο χαρακωμάτων και τούνελ που φθάνουν ως τη βάση του τούρκικου στρατού του Al Eis.

Λέγεται ότι οι τρομοκράτες θα καταλάβουν και θα περάσουν στη δυτική πλευρά του Μ5, αλλά δεδομένου ότι το Icarda είναι ένα σημαντικό σημείο κλειδί στο δρόμο προς Χαλέπι και δεδομένου ότι η προέλαση του SAA πραγματοποιείται επί ανοιχτού πεδίου η θέση θα είναι δύσκολο να ληφθεί.
Το γεωπονικό ερευνητικό κέντρο Icarda είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της Συρίας, και συγκεκριμένα η τράπεζα σπόρων προς σπορά που υποτίθεται ότι είναι ακόμη ενεργή…
Ο SAA προετοιμάζει επίσης μια επίθεση προς την κατεύθυνση του Taftanaz, ενώ ο τουρκικός στρατός είναι στη φάση δόμησης ενός νέου παρατηρητηρίου στο Al Mastoumah, σε μια ύστατη απόπειρα ν΄αποτρέψει το συριακό στρατό να φτάσει στην πόλη του Idlib.
Ο στρατός απελευθέρωσε και το Icarda σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες….

Εικόνα
Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε ως τώρα σχεδόν το 50% του κυβερνείου του Ιντλίμπ…16 χωριά κι οικισμούς ανέκτησε ο SAA το τελευταίο 24ωρο…

Εικόνα
Ο διεθνής αυτοκινητόδρομος Μ5 δεν έχει ακόμη απελευθερωθεί, ο στρατός εξακολουθεί να βρίσκεται στα περίχωρα του Zerba μετά την απελευθέρωση των Icarda και Ksaybeh εκατέρωθεν του M5.Ο στρατός επιχειρεί από δυτικά στα Δυτικά 19χλμ από Χαλέπι.

dimpenews.com
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/02/blog-post_172.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου