''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Θα χτυπήσει το Ισραήλ Τουρκική πυρηνική εγκατάσταση;



.
Μια ενδιαφέρουσα είδηση προέκυψε εχθές, αναφορικά με τα πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας.
Είναι γεγονός πως η Τουρκία προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Για το γεγονός αυτό οι αναγνώστες του cosmostatus έχουν ενημερωθεί από το 2015 με τα άρθρα:


Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Babak Taghvaee με χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter υποστηρίζει πως το Ισραήλ παρακολουθεί στενά τις επαφές της Τουρκίας και του Πακιστάν, το οποίο είναι πυρηνική δύναμη. Ο λόγος της στενής παρακολούθησης είναι οι υποψίες που υπάρχουν πως η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία από το Πακιστάν.

Τις στενές σχέσεις Τουρκίας και Πακιστάν τις ένοιωσε καλά η Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες, όταν στα πλαίσια Τουρκοπακιστανικής άσκησης, Πακιστανικό αεροσκάφος P3 παραβίασε πολλές φορές τον Ελληνικό Εναέριο χώρο αναγκάζοντας τα Ελληνικά μαχητικά να το αναχαιτίσουν.
Όπως επίσης έχει ανακοινωθεί, πολεμικά πλοία του Πακιστάν θα περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια της επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου».
Σύμφωνα με τον Babak Taghvaee το Ισραήλ παρακολουθεί την Τουρκία για πιθανή αγορά και ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Πακιστάν και η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να εξαλείψει την απειλή αυτή όποτε χρειαστεί.
Πολλοί χρήστες του Twitter σχολίασαν πως το Ισραήλ δεν θα τολμήσει να χτυπήσει μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς το ΝΑΤΟ θα ενεργοποιηθεί κατά του Ισραήλ.
Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να επιτεθεί κατά του Ισραήλ για να προστατεύσει τα «συμφέροντα» της Τουρκίας, ιδιαίτερα στην περίπτωση που θα πρόκειται για πυρηνικά όπλα.
Άλλοι χρήστες σχολιάζουν πως η Τουρκία διαθέτει ισχυρή και αποτελεσματική Πολεμική Αεροπορία που θα αναχαιτίσει τους Ισραηλινούς. Η άποψη αυτή μόνο γέλια μπορεί να προκαλεί στους γνώστες της κατάστασης, καθώς είναι γνωστό σε όλους πως διαχρονικά οι Τούρκοι πιλότοι τρώνε «ξύλο» στο Αιγαίο.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως το Ρωσικό σύστημα S-400 ίσως καταφέρει να αντιμετωπίσει τα Ισραηλινά αεροσκάφη. Πράγματι, αυτό είναι το μόνο σοβαρό σενάριο.
Το βέβαιο είναι πως όπως το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει εγκαταστάσεις που υποπτευόταν πως θα χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Το έκανε στις 7 Ιουνίου του 1981 στο Ιράκ (εγκαταστάσεις Όσιρακ στο Αλ Τουβαϊθά), το έκανε στις 5/6 Σεπτεμβρίου του 2007 στη Συρία (εγκατάσταση Αλ Κιμπάρ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ), απειλεί πως θα το κάνει στο Ιράν, θα είναι ευκολότερο να το κάνει στην Τουρκία.
Να θυμίσουμε πως πρόσφατα και στην Ελλάδα άρχισαν να ακούγονται κάποιες φωνές που κάνουν λόγο για προληπτικό χτύπημα της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, ώστε για τα επόμενα 30-50 χρόνια να εξαλειφθεί η Τουρκική απειλή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Πηγή: Cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου