''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

«Σφαγή» Ρωσίας-ΝΑΤΟ – Mόσχα: «Αν επιτεθείτε στο Καλίνινγκραντ, καταλαμβάνουμε την Βαλτική εντός 48 ωρών!»

Απασχολημένοι εδώ και καιρό στην Μέση Ανατολή, η παγκόσμια κοινή γνώμη «αγνόησε» για κάποιο διάστημα τα σημάδια που έρχονταν συνεχώς για το νέο πεδίο «σύγκρουσης» το οποίο στήνεται σε Βαλτική και Καλίνινγκραντ, ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία.

Μιλάμε για ένα ρωσικό θύλακα ο οποίος αποτελεί πολύ μεγάλο «αγκάθι» στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή και σε συνδυασμό με το ουκρανικό ζήτημα, μπορεί να δημιουργήσει ένα ακόμη «φλέγον» σημείο «σύγκρουσης» Ρώσων και Αμερικανών.

«Εάν το NATO επιτεθεί στο Καλίνινγκραντ, η Ρωσία θα καταλάβει τη Βαλτική εντός 48 ωρών. Η Ρωσία δεν θα αναμένει τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν πρώτες επίθεση στο θύλακα του Καλίνινγκραντ. Το Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει λάβει προληπτικά μέτρα για να μην το επιτρέψει αυτό», αναφέρει Ρώσος σύμβουλος του ΥΠΑΜ και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Mikhail Alexandrov.

Αφορμή για όλα αυτά, οι δηλώσεις Αμερικανού ανωτάτου αξιωματικού που εξαγρίωσαν πολλούς στην Μόσχα.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις πιστεύουν ότι ξέρουν πώς να διασπάσουν το Καλίνινγκραντ», δήλωσε ο πτέραρχος Jeff Harrigan, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Σκεφτόμαστε αυτά τα σχέδια όλη την ώρα και … αν αυτό θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί, θα είμαστε έτοιμοι να το εκτελέσουμε. Για αυτό απαιτείται να αποκτήσουμε μια πολυδιάστατη, έγκαιρη και αποτελεσματική ικανότητα, η οποία θα μας εξασφάλιζε ότι θα είχαμε την απαιτούμενη πρόσβαση σε αυτό το περιβάλλον», πρόσθεσε o Αμερικανός πτέραρχος .

«Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο πτέραρχος της USAF δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα ήταν αυτό το σχέδιο επίθεσης», έγραψε ο Freedberg και συνέχισε: «Όμως, η μοναδική θέση του Καλίνινγκραντ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, πολύ μακριά από την υπόλοιπη Ρωσία, το καθιστά εξαιρετικά αδύναμο και άκρως εκτεθειμένο στόχο».

Ο διοικητής επιχειρήσεων των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, πτέραρχος Jeffrey Harrigian, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχέδιο να διεισδύσουν από αέρος στο Καλίνινγκραντ. Σύμφωνα με το NI, σμήνη βομβαρδιστικών Β-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα υλοποιήσουν παρόμοια σχέδια στην περιοχή του Καλίνινγκραντ τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η Ρωσία έχει παρόμοια σχέδια;

Ο Μιχαήλ Αλεξάντροφ, κορυφαίος εμπειρογνώμονας στο Κέντρο Στρατιωτικών Πολιτικών Σπουδών MGIMO, δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν πρόκειται να καθίσει και να περιμένει να διασπαστεί η αεράμυνα της Ρωσίας. «Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας δεν σκέφτεται με τέτοιες αντιλήψεις και έχει τα δικά του σχέδια».

«Από τη στιγμή που μπορούμε να δούμε τη συγκέντρωση αμερικανικών αεροσκαφών σε αεροδρόμια στην Ευρώπη, δεν μπορούν να φτάσουν σε μας με κανέναν άλλο τρόπο, έτσι απλά θα καταστρέψουμε αυτά τα αεροδρόμια με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς Iskander σε αυτούς τους στόχους.

Την ίδια στιγμή θα υλοποιήσουμε προέλαση προς την Βαλτική, ανακτώντας τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής μέσα σε 48 ώρες. Το ΝΑΤΟ δεν θα έχει το καιρό να νιώσει τι έγινε ακριβώς και θα δει αιφνιδιαστικά μια πολύ ισχυρή στρατιωτική συγκέντρωση στα σύνορα με την Πολωνία.», δήλωσε ο Μιχαήλ Αλεξάνροφ στο Pravda.Ru περιγράφοντας ένα από τα σενάρια μιας πιθανής εξέλιξης των γεγονότων σε περίπτωση αντίδρασης της Ρωσίας σε επίθεση του ΝΑΤΟ.

«Άλλο ρωσικό σχέδιο αφορά τα συστήματα S-400 & S-300 στο Καλίνινγκραντ, τα οποία είναι ικανά να αποκρούσουν μια μαζική επίθεση πυραύλων Κρουζ στο ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με τον Ρώσο εμπειρογνώμονα, «η Ρωσία έχει πάρα «πολλούς» πυραύλους Κρουζ, αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι μπορούν να κτυπήσουν την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Εάν οι Αμερικανοί ξεκινούσαν μια επίθεση με πυραύλους στο Καλίνινγκραντ, τότε θα χτυπούσαμε το Σιάτλ, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα αμερικανικά εργοστάσια αεροσκαφών και αφού θα καταστρέφαμε τα εργοστάσια αυτά, θα στερούσαμε από τους Αμερικανούς τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα αεροσκάφη τους. », δήλωσε ο Μιχαήλ Αλεξάντροφ.

Η Ρωσία έχει αποτελεσματικά συστήματα αεράμυνας για να αναχαιτίσει αμερικανικούς πυραύλους Κρουζ. Εάν πρόκειται για επίθεση βαλλιστικών πυραύλων, ο Ρώσος εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι η χώρα του διαθέτει τρομερά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στη Μόσχα, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 100 βλήματα και ίσως ακόμη περισσότερα, δεδομένου ότι εκεί δεν συντρέχουν περιορισμοί της συνθήκης ΑΒΜ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου