''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Στις ΗΠΑ, μίλησαν για μυστικά ρωσικά όπλα που μπορούν να "αλλάξουν τον πόλεμο και να κατακτήσουν τον κόσμο"

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά υψηλής ταχύτητας της ρωσικής θύελλας "Flurry" μπορούν να μετατρέψουν την εικόνα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη θάλασσα ανάποδα, είναι πεπεισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του δημοφιλούς αμερικανικού περιοδικού National Interest ("Εθνικό ενδιαφέρον" είναι μια αναλυτική έκδοση για στρατιωτικά-πολιτικά θέματα για ένα περιοδικό εκτύπωσης).

VA-111 "Flurry" - ένα βλήμα υψηλής ταχύτητας M-5, σχεδιασμένο να καταστρέφει επιφανειακούς και υποβρύχιους στόχους. Βρίσκεται σε πλοίο, υποβρύχιο ή σταθερή εγκατάσταση.
Το μυστικό Shkval για πρώτη φορά έγινε γνωστό μόνο στα μέσα της δεκαετίας του 90 του περασμένου αιώνα, αν και αυτή η μοναδική τορπίλη δημιουργήθηκε στη Σοβιετική Ένωση - το αντι-υποβρύχιο συγκρότημα Shkval υιοθετήθηκε από το Ναυτικό της ΕΣΣΔ στις 29 Νοεμβρίου 1977.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η μέγιστη ταχύτητα των πλοίων και οποιουδήποτε υποβρύχιου εξοπλισμού δεν ξεπέρασε τους 50 κόμβους, αλλά το Flurry ήταν μια εξαίρεση - επιτάχυνε κάτω από το νερό σε απίστευτη ταχύτητα 200 κόμβων (370 km / h).
Οι επιστήμονες μας μπόρεσαν να μειώσουν σημαντικά την αντίσταση της τορπίλης στο υδάτινο περιβάλλον, χάρη στη λειτουργία υπερσπηλαίωσης, στην οποία σχηματίζεται ατμός γύρω από το πυρομαχικό.

Το αμερικανικό περιοδικό διευκρινίζει ότι οι τορπίλες υπερβολικής ταχύτητας κάνουν πολύ θόρυβο και δίνουν τη θέση του πλοίου που τους έφερε σε κίνηση, αλλά η τεράστια ταχύτητα των 200 κόμβων και η πυρηνική κεφαλή εμποδίζουν εντελώς αυτό το μειονέκτημα στη ναυμαχία.
https://rusvesna.su/news/1568470811
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου