''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Κινέζος Ναύαρχος κατά των ΗΠΑ: «Να επιτεθούμε εκεί που φοβούνται»

Κίνα και ΗΠΑ δεν λένε να βάλουν τέλος στην κόντρα τους. O αναπληρωτής επικεφαλής της Κινεζικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, Lou Yuan, δήλωσε σε ακροατήριο στο Shenzhen ότι οι τρέχουσες διαφωνίες σχετικά με την κυριαρχία των υδάτων στα Ανατολικά και Νότια της Κίνας θα μπορούσαν να επιλυθούν με τη βύθιση δύο πολεμικών αεροπλανοφόρων πλοίων των ΗΠΑ που επιχειρούν στην περιοχή.
Ο ναύαρχος Λου παραχώρησε μια ομιλία που, όπως φαίνεται, μόνο καλό δεν θα κάνει στην κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Όπως αναφέρθηκε από τη Herald της Νέας Ζηλανδίας, ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός σχολιαστής δήλωσε, αναφερόμενος στη θέση του αμερικανικού στόλου στους συγκεκριμένους υδάτινους χάρτες, πως: «αποτελεί σίγουρα όχι μόνο τριβή για την οικονομία και το εμπόριο», αλλά κυρίως «ένα πρωταρχικό στρατηγικό ζήτημα».

Η ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για τη Βιομηχανική Στρατηγική είχε θέμα τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να αναπτυχθούν στον τομέα της άμυνας και των εξοπλιστικών συστημάτων.

«Αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται περισσότερο είναι η απώλειες γιατί έτσι θα δείξουν αδυναμία» δήλωσε ο Ναύαρχος Λου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η βύθιση ενός τέτοιου πλοίου θα κόστιζε στις ΗΠΑ τη ζωή 5000 στρατιωτών, ανδρών και γυναικών που υπηρετούν. Η βύθιση δύο θα διπλασίαζε το φόρο.

«Θα δούμε τότε πόσο φοβισμένη είναι η Αμερική»
δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στην πανεπιστημιακή ομιλία του, με τίτλο «πέντε ακρογωνιαίοι λίθοι των Ηνωμένων Πολιτειών προς εκμετάλλευση» αναλύει αυτούς τους πέντε πυλώνες της αμερικανικής κοινωνίας: τον στρατό, τα χρήματά, το ταλέντο, το σύστημα ψηφοφορίας τους – και τέλος- τον φόβο.

Ο ναύαρχος Λου, ο οποίος κατέχει ακαδημαϊκή στρατιωτική θέση – όχι ενεργής υπηρεσίας – δήλωσε ότι η Κίνα θα πρέπει «να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της για να επιτεθεί στις ελλείψεις του εχθρού. Να επιτεθεί όπου ο εχθρός φοβάται. Όπου ο εχθρός είναι αδύναμος … »

Τα αμερικανικά υπερόπλα στα ύδατα της Κίνας
Για την ιστορία, τα αμερικανικά πολεμικά στα οποία προτείνει να επιτεθούν είναι εξοπλισμένα με τα εξής:

• Τέσσερις Μοίρες μαχητικών (VFA), με δώδεκα F / A-18E / F Super Hornets.

• Μία Μοίρα Ηλεκτρονικής Επίθεσης (VAQ), αποτελούμενη από πέντε EA-18G Growlers .

• Μοίρα αερομεταφερόμενων ραντάρ ακριβείας προειδοποιητικού συναγερμού (VAW), με τέσσερα Hawkeyes E-2C ή πέντε E-2D «Advanced» Hawkeyes .

• Μία Μοίρα Ελέγχου Θαλάσσιας Μάχης (HSC) με οκτώ MH-60S Seahawks.

• Μία Μοίρα ελικοπτέρων θαλάσσιας μάχης (HSM).

Πηγή: The National Interest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου