''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

MiG-35: «Ετοιμοπόλεμο» το αναβαθμισμένο ρωσικό μαχητικό

H Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας προχωρά ακάθεκτη στην ενίσχυση των αεροπορικών της δυνάμεων με την ένταξη στο οπλοστάσιο της, νέων και αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών που θα της δώσουν το πάνω χέρι στην «κυριαρχία των αιθέρων».

Στο πλαίσιο αυτό, τα πολυπόθητα εκσυγχρονισμένα τέταρτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη MiG-35 έχουν ενταχθεί στην υπηρεσία και πλέον θεωρούνται «ετοιμοπόλεμα» από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, μια εξέλιξη που σίγουρα προκαλεί νευρικότητα στη Δύση.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MIG, Ilya Tarasenko δήλωσε πρόσφατα πως η νέα γενιά αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-35 4++, έχουν παραδοθεί στις αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας.



Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά στην σχετική ερώτηση: «Ναι, έχουν παραδοθεί τα αναβαθμισμένα MiG-35 και εκπληρώνουμε τη σύμβασή μας με βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα».

Το αναβαθμισμένο μαχητικό αεροσκάφος MiG-35 θεωρείται από τους Ρώσους, ως το πιο εξελιγμένο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τέταρτης γενιάς, που αποτελεί συνέχεια της οικογένειας αεροσκαφών τύπου MiG-29K / MiG-29KUB και MiG-29M / MiG-29M2.

Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις άρχισαν και η διεθνής παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2017, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του αεροσκάφους.

Ως προς τις αποστολές που εκτελεί, το αναβαθμισμένο μαχητικό αεροσκάφος MiG-35 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί και να επιχειρεί σε περιοχές όπου εξελίσσονται έντονες ένοπλες συγκρούσεις, κάτω από ιδιαίτερα εχθρικές συνθήκες και παρουσία εχθρικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Επίσης, μπορεί να εκτελέσει αποστολές σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό και τακτικό περιβάλλον πάνω από το πεδίο της μάχης και να πλήξει αποτελεσματικά χερσαίους, εναέριους και θαλάσσιους στόχους.

Υπενθυμίζεται πως βάσει του χρονοδιαγράμματος για την σύμβαση των μαχητικών MiG-35, εντός 48 μηνών ο στόλος μαχητικών θα ενισχυθεί με 18 υπερσύγχρονα και πλήρως αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων ενώ αν ληφθούν υπόψη και τα δύο αεροσκάφη που εντάχθηκαν το 2018, τότε το σύνολο αριθμεί είκοσι (20) MiG-35
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου