''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι


Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, σε ηλικία 67 ετών, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.
Σύμφωνα με το ελληνικό Sputnik πέθανε, ενώ βρισκόταν σε δικαστική αίθουσα για μια διαμάχη, όπως αναφέρθηκε  στην κρατική τηλεόραση της χώρας.
Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ο πρώην πρόεδρος λιποθύμησε την ώρα που βρισκόταν σε δικαστική αίθουσα και στη συνέχεια εξέπνευσε σε νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.
Την ώρα που κατέρρευσε εκδικαζόταν υπόθεση κατασκοπείας στην οποία θεωρούνταν αναμεμειγμένος, μαζί με άλλα 23 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Ο Μόρσι, υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, και ανατράπηκε από το στρατό το 2013 μετά από μαζικές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησής του.
Το 2015 το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μαζί με άλλους 12 κατηγορουμένους για τη σύλληψη και δολοφονία διαδηλωτών το 2011 και για προτροπή σε βία και καταδικάστηκε σε 20 έτη ποινή φυλάκισης.
Επίσης του είχε επιβληθεί επταετής ποινή για παραποίηση των στοιχείων της αίτησης υποψηφιότητάς του για τις εκλογές του 2012.
Παράλληλα, έχει καταδικαστεί για διαρροή κρατικών μυστικών, για κατασκοπεία αλλά και για το ότι συνέβαλε σε μαζικές αποδράσεις από τις φυλακές το 2011.

http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου