''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας με αντικείμενο παράνομους μετανάστες


Νέες κατηγορίες από την Τουρκία προς την Ελλάδα για συλλήψεις παράνομων μεταναστών στον Έβρο, βασανισμό τους και «παράνομη» επιστροφή τους στην Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου. Η Τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα και με όλους τους τρόπους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah που συνοδεύεται από φωτογραφίες, οι Ελληνικές Αρχές στον Έβρο συλλαμβάνουν τους παράνομους μετανάστες και αφού τους βασανίσουν τους επιστρέφουν «παράνομα» μέσω του ποταμού Έβρου στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, τρεις παράνομοι μετανάστες, ο Ibrahim Khidir (35 ετών) από το Ιράκ, o Ahmed Samir (26 ετών) από την Αίγυπτο και ο επίσης Αιγύπτιος Hassan Mahmoud (18 ετών), βρέθηκαν στα προάστια της Αδριανούπολης από τον Τουρκικό στρατό ημίγυμνοι, με εμφανή σημάδια στο σώμα τους από πλαστικές σφαίρες και ξυλοδαρμό από γκλοπ. Στους παράνομους μετανάστες προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο κέντρο διαχείρισης μεταναστών.
Οι τρεις μετανάστες είπαν στις Τουρκικές Αρχές ότι πέρασαν στην Ελλάδα μαζί με άλλους επτά παράνομους μετανάστες, αφού πρώτα είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις με τους Τούρκους διακινητές από την περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης.
Μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Διδυμότειχο, όταν προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο για Θεσσαλονίκη. Οι τρεις τους κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για 2 ημέρες μαζί με άλλους 35 παράνομους μετανάστες, ενώ δεν τους δόθηκε τροφή.
Οι τρεις παράνομοι μετανάστες δήλωσαν πως στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες των 10 ατόμων και με τη συνοδεία 6 αστυνομικών για κάθε ομάδα, μπήκαν σε βάρκες, διέσχισαν τον ποταμό Έβρο και επέστρεψαν στην Τουρκία.
Οι παράνομοι μετανάστες υποστηρίζουν πως τους ξυλοφόρτωσαν στον αστυνομικό σταθμό στην Ελλάδα, έβαλαν εναντίον τους με πλαστικές σφαίρες, ενώ υπέστησαν και ηλεκτροσόκ. Όλα αυτά συνέβαιναν ακόμη και μέσα στις βάρκες που τους επέστρεφαν στην Τουρκία και στις όχθες του ποταμού. Επίσης είπαν πως τους αφαιρέθηκαν τα χρήματα που είχαν.
Στο άρθρο της Τουρκικής εφημερίδας κατηγορείται η Ελλάδα πως παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, καθώς είναι υποχρεωμένη να καταγράφει του παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στο έδαφός της, αλλά αντίθετα, χιλιάδες παράνομοι μετανάστες επιστρέφουν βιαίως στην Τουρκία.
Οι Τουρκικές Αρχές ισχυρίζονται πως οι παράνομοι μετανάστες που ανακρίνονται από τις Τουρκικές Αρχές, ισχυρίζονται πως έχουν πέσει θύματα βασανισμού, κλοπής και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα. Μάλιστα, αναφέρεται πως αρκετοί μετανάστες βρέθηκαν παγωμένοι επειδή αφέθηκαν σε ερημικές περιοχές.
Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται μια αναδρομή στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των μεταναστών.Στο άρθρο κατηγορείται επίσης και η Βουλγαρία για πολλά περιστατικά βασανισμού των μεταναστών και βίαιη επιστροφή τους στην Τουρκία.
Φυσικά στο άρθρο δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις προσπάθειες που έγιναν ή (πιο πιθανό) δεν έγιναν από την Τουρκική Αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος των Τούρκων διακινητών, από τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για το που βρίσκεται η «έδρα» του.
Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται το πώς έφτασαν στην Τουρκία οι Αιγύπτιοι παράνομοι μετανάστες, καθώς η Τουρκία δεν συνορεύει με την Αίγυπτο.Πριν προβεί στις όποιες (κατασκευασμένες) κατηγορίες η Τουρκία κατά της Ελλάδας για το θέμα των παράνομων μεταναστών, θα πρέπει να απολογηθεί για την παντελή έλλειψη φύλαξης των δικών της συνόρων, που έχουν γίνει σουρωτήρι από τους παράνομους μετανάστες.
Οι περισσότεροι Ασιάτες και Αφρικανοί που θέλουν να περάσουν παράνομα στην Ευρώπη, φτάνουν ανενόχλητοι στην Τουρκία και από εκεί επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.
Με ποιον τρόπο φυλάει τα σύνορά της η Τουρκία; Με ποιον τρόπο αποτρέπει την παράνομη διακίνηση ανθρώπων μέσω του εδάφους της η Τουρκία; Τι κάνει για να εξαρθρώσει τα κυκλώματα των διακινητών που δρουν στο έδαφός της η Τουρκία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου