''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Το παράδειγμα του Αυτοκράτορα

Ο Γέροντας συζητούσε μ' έναν αδελφό για τις κατηγορίες που κατα καιρούς εκτοξεύονται εναντίον των ιερέων.
- Εμένα, είπε ο Γέροντας, με συγκινεί η απάντηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, όταν κατα την Α' Οικουμενική Σύνοδο απηύθηναν κατηγορίες οι επίσημοι εναντίον των κληρικών:

"Θα έβγαζα την χλαμύδα μου και θα σκέπαζα τον αμαρτάνοντα κληρικό!" Τι αρχοντιά! Τι λεβεντιά είναι αυτή! Σπουδαίο πράγμα!

Ο Μέγας Κωνσταντίνος συνήργησε, ώστε η χριστιανική θρησκεία να είναι η επίσημη και την άφησε ν' ανθεί καταργώντας την ειδωλολατρία. Μόνον τώρα οι χριστιανοί θα μπορέσουν να καταλάβουν τί καλό έκανε ο Μέγας Κωνσταντίνος στον κόσμο! Τώρα οι άρχοντες αφήνουν πάλι όλους ελεύθερα να συνυπάρχουν μέσα στο κράτος, εν ονόματι της ελευθερίας, η οποία στις δικές μας μέρες συγχέεται με την ασυδοσία. Τώρα επιτρέπουν να δρουν ανενόχλητα και να ιδρύουν κέντρα προσηλυτισμού, τζαμιά, και μοναστήρια δικά τους οι γκουρού, οι μουσουλμάνοι, οι μάγοι, οι σατανιστές, οι μασόνοι, οι ιεχωβάδες και οι χίλιες δυο άλλες παραθρησκείες και οργανώσεις, από τις οποίες ο Μέγας Κωνσταντίνος είχε καθάρει το κράτος. Τώρα θα εκτιμήσουμε, όσο ποτέ άλλοτε, την ενέργειά του αυτή.

Σκεύος Εκλογής, σελ 145.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου