''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Δημοσκόπηση για το Ευρωκοινοβούλιο: Αν οι Πατριώτες -Ευρωσκεπτικιστές ενωθούν, ίσως γίνουν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα!


Ανησυχητικές ενδείξεις για τους ευρωλιγούριδες, τον Σόρος και το νεοταξικό σύστημα η άνοδος των Ευρωσκεπτικιστών στην Ευρωφυλακή της Ε.Ε. - Αυτή τη στιγμή, τα Πατριωτικά κόμματα είναι χωρισμένα σε τρεις ομάδες

Aν τα Πατριωτικά κόμματα της Ε.Ε. ενωθούν, θα μπορούσαν να σχηματίσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα πολλών εθνικών δημοσκοπήσεων και η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη.

Τα Πατριωτικά κόμματα είναι χωρισμένα σε τρεις ομάδες. Όμως αν ενωθούν, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 173 έδρες σε σύνολο 751 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάσει των αποτελεσμάτων πολλών εθνικών δημοσκοπήσεων.

Ενδέχεται να συγκεντρώσουν μόλις επτά έδρες λιγότερες από την πρώτη πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο φαίνεται να συγκεντρώνει 180 έδρες, και πολύ περισσότερες από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους που πρόκειται να συγκεντρώσουν 149 και 76 έδρες αντίστοιχα.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του Πατριωτικού κόμματος της Λέγκας, έχει καλέσει τα άλλα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της Ευρωφυλακής να ενωθούν σε μία πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όμως είναι αμφίβολο αν όλοι οι πιθανοί σύμμαχοί του θα δεχθούν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λέγκα του Σαλβίνι φαίνεται να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 26 έδρες, πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίας, οι οποίοι συγκεντρώνουν 30 έδρες.

Σε αντίθεση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις, αυτή της Πέμπτης έλαβε υπόψη της και τη Βρετανία. Τα αποτελέσματα στη χώρα αυτή ενισχύουν την Πατριωτική συμμαχία, καθώς το νέο Κόμμα του Brexit και το UKIP εμφανίζονται να κερδίζουν 13,5% και δέκα και εννέα έδρες αντίστοιχα.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές τα Πατριωτικά κόμματα εμφανίζονταν να κερδίζουν 171 έδρες, έναντι 182 για το ΕΛΚ, 156 για τους σοσιαλιστές και ψευτοδημοκράτες και 79 για τη Συμμαχία των φιλελεύθερων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου