''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Η Ρωσία «στριμώχνει» τις ΗΠΑ: Η Μόσχα ανακοίνωσε σχέδια για στρατιωτική βάση στην Καραϊβική – Πούτιν: «Έχουμε νέα πανίσχυρα όπλα»


Νέος ψυχρός πόλεμος από Ρωσία και ΗΠΑ έχει ξεκινήσει επίσημα πλέον μετά την σαφή πρόθεση της Μόσχας να αποστείλει ρωσικά βομβαρδιστικά στην αμερικανική ήπειρο.

Η Ρωσία αποφάσισε να κτυπήσει στα ίσια την συγκέντρωση νατοϊκών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, και θέλει να αναπτύξει στρατηγικά αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις της Βενεζουέλας στην Καραϊβική Θάλασσα στο μαλακό υπογάστριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν «χοντραίνοντας» το παιχνίδι με τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης από την συνθήκη μέσω πυραύλων INF ανέφερε ότι «η Μόσχα αναμένει επίλυση των προβλημάτων μέσω των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, αλλά θα ανταποκριθεί άμεσα σε οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή», προκαλώντας πονοκέφαλο στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η Ρωσία επιθυμεί να αναπτύξει στρατηγικά αεροσκάφη σε αεροπορική βάση της Βενεζουέλας, γράφει η ρωσική εφημερίδα της Nezavisimaya, η οποία δεν αποκαλύπτει τις ανώνυμες πηγές της.

Μόνο τυχαία δεν ήταν λοιπή η παρουσία δύο ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών Tu-160 στο Καράκας προ ημερών, σε μια επίδειξη υποστήριξης προς τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Μαδούρο, η οποία εξόργισε την Ουάσινγκτον.

Η Nezavisimaya Gazeta γράφει επικαλούμενη μη ανακοινώσιμες στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές του Κρεμλίνου, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα αναπτύξει στρατηγικά αεροσκάφη σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη νήσο La Orchila στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας.

Οι νόμοι της Βενεζουέλας δεν επιτρέπουν την παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων, αλλά επιτρέπουν την προσωρινή παρουσία ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, ανέφερε η εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή, παράλληλα με το «μήνυμα» της Μόσχας στην Ουάσιγκτον από το Πούτιν, ο ίδιος δηλώνει ότι «η ανάπτυξη του ρωσικού στρατού και ναυτικού θα συνεχίσει στα ίδια υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης μιας νέας κούρσας εξοπλισμών, η οποία θα οδηγούσε σε αστάθεια την παγκόσμια ασφάλεια, όλες οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες είναι πάντα ανοιχτές», δηλώνει ο ίδιος κρατώντας «καρότο και μαστίγιο» προς την δύση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ελέγχει τις στρατιωτικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απειλή, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού.

Τα χαρακτηριστικά αυτών των νέων ρωσικών όπλων δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί και είναι άγνωστο αν θα γίνουν.

Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το μέλλον των εξοπλισμών.

Ο Πούτιν τόνισε και πάλι ότι η Μόσχα θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι η Ρωσία έχει να αντιμετωπίσει όλα τα είδη των εξωτερικών απειλών και για την αξιόπιστη προστασία των βασικών καθηκόντων του κράτους, ο ρωσικός στρατός θα εξοπλιστεί με νέα θανατηφόρα σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό όλων των ειδών και μοντέλων.

Ο Ρώσος ηγέτης, τόνισε ιδιαίτερα ότι «η πυρηνική τριάδα παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του παγκόσμιου συστήματος ισορροπίας και για αυτό έχει ενισχυθεί σημαντικά ο αριθμός των σύγχρονων όπλων σε ποσοστό 82%».

Γίνεται λοιπόν απολύτως κατανοητό ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτρέψει την περικύκλωση της από τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και για αυτό θα δράσει ανάλογα μεταφέροντας την ρωσική απειλή στην «αυλή των ΗΠΑ».

Ήδη ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια περιπολούν στις ακτές του Μεξικού ενώ και η παρουσία ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών στη Βενεζουέλα έχει δημιουργήσει συνθήκες ενός νέου ψυχρού πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου