Η Κίνα μπορεί να γίνει η πρώτη δύναμη στον κόσμο για να εγκαταστήσει τα πιο πρόσφατα όπλα που είναι γνωστά σαν ηλεκτρομαγνητικά, στο κατάστρωμα των πολεμικών της πλοίων.
Πριν από λίγες μέρες αναφέρθηκε ότι ο στρατός της ΛΔΚ φέρεται να δοκιμάζει κάτι παρόμοιο με ένα ηλεκτρομαγνητικό όπλο, στο πολεμικό πλοίο Haiyangshan, το οποίο άφησε τον ποταμό Yangtze και βγήκε για δοκιμές στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εάν πιστεύετε αυτά τα στοιχεία, τότε η Κίνα έφυγε πραγματικά μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που διεξάγει δοκιμές ηλεκτρομαγνητικών όπλων στο νερό.
Ωστόσο, η ερώτηση αυτή παραμένει ανοικτή, επειδή οι πληροφορίες δεν έχουν βρει επίσημη επιβεβαίωση.
Προς το παρόν, η θέση του πλοίου εκφόρτωσης Haiyangshan Yuting είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι βρίσκεται στον ανοιχτό ωκεανό. Οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου 2018 και έθεσαν πολλές ερωτήσεις μεταξύ των ειδικών και των χρηστών του Διαδικτύου. Οι φωτογραφίες απεικόνισαν το κινεζικό πλοίο Haiyangshan με ένα μεγάλο πυργίσκο πυροβόλων όπλων στη μύτη. Το υπόλοιπο πλοίο έκλεισε με δοχεία μεταφοράς, μουσαμά και άλλο εξοπλισμό.
Το πλοίο Haiyangshan, μήκους 390 ποδιών, είναι ένα παλιό σκάφος προσγείωσης σχεδιασμένο να εκφορτώνει μέχρι δέκα δεξαμενές στις ακτές του εχθρού ή να παραδώσει 500 τόνους φορτίου.
Σε αντίθεση με τα συμβατικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούν την ενέργεια μιας χημικής αντίδρασης (πυρίτιδας) για να σπρώξουν το βλήμα έξω από τον κύλινδρο και να τον κατευθύνουν προς τον στόχο, η αρχή λειτουργίας ενός όπλου σιδηροτροχιάς ή ενός ηλεκτρομαγνητικού όπλου βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητισμό. Αυτό το όπλο χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό για να παράγει πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία μεταξύ δύο σιδηροτροχιών.
Μια αγώγιμη μεταλλική συσκευή, που ονομάζεται οπλισμός, προσελκύει ένα βλήμα και επιταχύνει κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ των σιδηροτροχιών, στέλνοντας ένα βλήμα στο στόχο.
Τα σιδηροδρομικά όπλα μπορούν να επιταχύνουν τα βλήματα σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες από τα παραδοσιακά όπλα σε αποστάσεις μεγαλύτερες από εκατό μίλια (πάνω από 150 χιλιόμετρα).
Τον Ιούνιο, το CNBC ανέφερε, επικαλούμενο την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, ότι το σιδηροδρομικό πυροβόλο όπλο της Κίνας θα ήταν έτοιμο για πόλεμο μέχρι το 2025, ανέφερε, ότι το κινεζικό όπλο είναι σε θέση να χτυπήσει έναν στόχο σε απόσταση μέχρι 124 μίλια με ταχύτητα έως και 1,6 μίλια ανά δευτερόλεπτο. Για να φανταστεί κανείς τη δύναμη αυτών των όπλων, αρκεί να πούμε ότι ένα βλήμα που πυροβόλησε από ένα σιδηρόδρομο στην Ουάσιγκτον μπορεί να φτάσει στη Φιλαδέλφεια σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την έκθεση στο CNBC. Το βλήμα για το σιδηρόδρομο κοστίζει από 25 έως 50 χιλιάδες δολάρια ανά τεμάχιο.
Επί του παρόντος, παραμένει άγνωστο σε ποιο βαθμό η Κίνα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ηλεκτρομαγνητικών όπλων. Στις ΗΠΑ, τα σιδηροδρομικά όπλα έχουν δοκιμαστεί για αρκετά χρόνια.
Ωστόσο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσει να εργάζεται σε αυτό και είναι αποφασισμένο να φέρει τα πάντα στο λογικό τέλος του, προκειμένου να υιοθετήσει το σιδηροδρομικό πυροβόλο όπλο και να το εγκαταστήσει σε πολεμικά πλοία.
Οι Πληροφορίες σχετικά με την PRC του σιδηροδρόμου είναι πολύ μικρές. Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι η Κίνα είτε υστερεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από αυτή την άποψη, είτε βρίσκεται σε παρόμοιο στάδιο ανάπτυξης, αλλά διεξάγει τις περισσότερες δοκιμές στη θάλασσα και όχι στη στεριά. Είναι, ωστόσο, πιθανό ότι η Κίνα πήρε το προβάδισμα και πήρε ένα κομμάτι κέικ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πύλη εργασιών και στόχου αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δέσμευσαν 20 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό για την άμυνα για το 2019,για να εργαστούν σε δοκιμές ηλεκτρομαγνητικών όπλων. Όταν ολοκληρωθεί όλη η εργασία, το railgun μπορεί να εγκατασταθεί σε τρία πολεμικά σκάφη κατηγορίας Zumwalt. Αυτά τα πλοία - Zumwalt, Monsoor και Johnson - μπορούν να παράγουν 78 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας για την ηλεκτροδότηση ενεργειακών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών ηλεκτρομαγνητικών όπλων.
https://military.pravda.ru/defence/11-01-2019/1404432-railgun-0/ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : https://corfiatiko.blogspot.com/2019/01/blog-post_562.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου