''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Έντρομο το Ισραήλ επιδιώκει να εντοπίσει τα συστήματα S-300 που αναπτύχθηκαν γύρω από τη Δαμασκό

Λίγες, ή λιγοστές πληροφορίες διατίθενται σχετικά με τα γεγονότα ή τις χθεσινοβραδινές επιδρομές που στόχευαν θέσεις στα νοτιοδυτικά προάστια της Δαμασκού και μια σοβαρή συμπλοκή στα Υψώματα του Γκολάν κοντά στη γαλάζια γραμμή.

Στη κάπως συνηθισμένη ραδιοφωνική σιωπή του Ισραήλ απαντά η έλλειψη διάδοσης βίντεο ή φωτογραφιών στη συριακή πλευρά.
Αυτό που είναι γνωστό αυτή τη στιγμή για αυτό το θέμα περιορίζεται στα ακόλουθα αποδεδειγμένα γεγονότα:

Εχθρικά πτυσσόμενα αντικείμενα διείσδυσαν το συριακό εναέριο χώρο από το Λίβανο χθες το βράδυ. Η συριακή αεράμυνα άρχισε αμέσως να κινηθεί και φαίνεται ότι υπήρξε υπερβολική αντίδραση. Στο διάστημα των πρώτων εννέα λεπτών, η συριακή αεράμυνα πυροβόλησε χιλιάδες βλήματα, κυρίως οβίδες, προς τα αντικείμενα εισβολής. Εικαστικοί μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους-αέρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα ερασιτεχνικό βίντεο.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας συνεχάρη τη διοίκηση της αεράμυνας της επικράτειας για την απόκρουση αυτής της πολλοστής τελευταίας ισραηλινής επίθεσης, αλλά φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί επικεντρώθηκαν περισσότερο στο να εξετάσουν την κατάσταση του συστήματος αεράμυνας γύρω από τη Δαμασκό και το Γκολάν με το στόχο να εντοπίσουν τις συστοιχίες S-300 που δεν χρησιμοποιήθηκαν χθες.

Οι Ισραηλινοί δεν επιχειρούν πλέον να πραγματοποιούν επιδρομές στη Συρία μετά την εξάπλωση έξι συστοιχιών S-300.

Αυτές οι επιδρομές πυραύλων κρουζ ή μαχητικών αεροσκαφών κινήθηκαν μέχρι τα όρια της συριακής κάλυψης ραντάρ πριν να αποσυρθούν, αποκαλύπτουν ότι οι Ισραηλινοί φοβούνται πολύ τους S-300 και ότι προσπαθούν να τους εντοπίσουν μετά την αποτυχία των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών στη Συρία. Η προσπάθεια του Ισραήλ επικεντρώνεται σε ένα τεχνολογικό πλαίσιο που στοχεύει στο να σχεδιαστεί το τελικό αντίμετρο εναντίον του δικτύου ραντάρ του συριακού μηχανισμού που αποτελεί μέρος του ρωσικού συστήματος.

Πρόκειται για μια σημαντικότατη τεχνική πρόκληση. Ο παροπλισμός ενός συστήματος S-300 θα έχει τεράστιες πολιτικές επιπτώσεις για τη Ρωσία.
Λίγο πολύ, πρόκειται για την αρχαία μονομαχία μεταξύ του βλήματος και της ασπίδας.

σχόλιο sakis mantas: Προχθές ο ρωσικός τύπος δημοσίευσε πως πηγές της Συρίας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατέρριψαν ένα ισραηλινό αεροσκάφος και τέσσερις πυραύλους ύστερα από καταιγιστική απάντηση της Συριακής αεράμυνας! Σε ερώτηση το Ισραήλ αρνήθηκε να κάνει δήλωση επιβεβαιώνοντας το λέγοντας πως δεν σχολιάζει τίποτα σε σχέση με επιθέσεις στην Συρία! Από πλευράς Συρίας δεν υπήρξε δήλωση για χρήση των s-300! Ωστόσο αξίζει να πούμε πως η Ρωσία εργάζεται στους s-500 και στα συστήματα ραντάρ τους καθώς και σε πλατφόρμα για on - line σύνδεση με όσα συστήματα έχουν προμηθευτεί χώρες και το επιθυμούν λέγοντας χαρακτηριστικά πως έμπρακτα οι χώρες που προμηθεύονται να αισθάνονται την κοινή υποστήριξη όταν προκύπτει! 


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά 


Πηγή: https://strategika51.blog/2018/11/30/israel-cherche-a-localiser-les-systemes-s-300-deployes-autour-de-damas/

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου