''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η Ρώμη έχει διορία μέχρι αύριο για να καταθέσει στις Βρυξέλλες ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού

Ιταλική τραγωδία
Θα κρατήσει η Ιταλία την αντίσταση κόντρα στην Ευρωχούντα;
 
Η Ρώμη έχει διορία μέχρι αύριο για να καταθέσει στις Βρυξέλλες ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού. Αν και πάλι η Ρώμη δεν λυγίσει, τότε η δυναστική  Ευρωφυλακή θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια πολιτική και δημοσιονομική κρίση μπροστά στην οποία η διένεξη με την Ελλάδα το 2015 θα μοιάζει παιχνιδάκι. Όμως, η ιταλική κυβέρνηση δεν δείχνει διάθεση να συμβιβαστεί, γράφει το Spiegel Online σε άρθρο με τίτλο «Η ιταλική τραγωδία». Η γερμανική ιστοσελίδα σημειώνει ότι «σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση ενδέχεται να επιβληθεί στην Ιταλία πρόστιμο 3,5 δις ευρώ. Αν και πάλι η Ρώμη δεν συμβιβαστεί και αρνηθεί να καταβάλει το πρόστιμο, τότε η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια πολιτική και δημοσιονομική κρίση μπροστά στην οποία η διένεξη με την Ελλάδα το 2015 θα μοιάζει παιχνιδάκι.

Χωρίς αμφιβολία η τροχιά σύγκρουσης με τους βρικόλακες της Κομισιόν, που επέλεξε η ιταλική κυβέρνηση, πλήττει την ανάπτυξη λένε οι γερμανοπροσκυνημένοι. Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών ή εξόδου της χώρας από το ευρώ οδηγεί σε αύξηση των επιτοκίων. Το κόστος δανεισμού δεν αυξάνεται μόνο για το ιταλικό Δημόσιο, αλλά και για τις επιχειρήσεις, καθιστώντας ολοένα και ακριβότερες τις επενδύσεις υπέρ της ανάπτυξης. Με άλλα λόγια, η κρίση τροφοδοτεί την κρίση.


Ο επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι ενδιαφέρεται να βελτιώσει την κατάσταση της Ιταλίας και των πολιτών και όχι να κερδίσει την εύνοια των ευρωγερμανών. Κατά συνέπεια, η κόντρα με τις Βρυξέλλες θα προκαλέσει την εκδικητικότητα των Βρυξελλών και την επίθεση στην Ιταλική οικονομία.

Mε πληροφορίες από Deutsche Welle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου