''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Το επόμενο όπλο της Ρωσίας: Εκκλησία

Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να κατασκευάσει στρατιωτική εκκλησία για να ενισχύσει τις πνευματικές αξίες των ενόπλων δυνάμεών του.

Συντάχθηκε από τον Michael Peck
Γνωρίστε το νεότερο όπλο του Βλαντιμίρ Πούτιν: μια εκκλησία.
Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να κατασκευάσει στρατιωτική εκκλησία για να ενισχύσει τις πνευματικές αξίες των ενόπλων δυνάμεών του. 

Σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή της Βασικής Εκκλησίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα ανεγερθεί στο πάρκο Patriot έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αντρέι Καρταπολόφ, αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και αρχηγό της Κεντρικής Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτική εκπαίδευση των στρατευμάτων.
Η «νέα εκκλησία θα είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ενότητας του λαού γύρω από την ιδέα του πατριωτισμού, της αγάπης και της αφοσίωσης στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Καρταπόλοφ στους ρώσους δημοσιογράφους.
Για να πούμε την εκκλησία, που ονομάστηκε από κάποιον ως το "ναό Khaki", θα έχει έναν πολεμικό αέρα θα ήταν μια υποτίμηση.
"Τα τείχη της στρατιωτικής εκκλησίας είναι πραγματικά κατασκευασμένα στο χρώμα του τυποποιημένου ρωσικού συστήματος πυραύλων και του θωρακισμένου οχήματος", σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα The Independent "... Από το εσωτερικό, οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα ζωγραφικής με σκηνές μάχης από στρατιωτική ιστορία και κείμενα από τις Αγίες Γραφές. Το προβλεπόμενο ύψος είναι 95 μέτρα [104 πόδια] και έχει σχεδιαστεί για 6.000 άτομα. "
"Ο Καρταπόλοφ είναι πεπεισμένος ότι ο σύγχρονος Ρώσος στρατιωτικός δεν μπορεί να διαμορφωθεί χωρίς να διαμορφώσει την πνευματικότητα του σε υψηλό επίπεδο", ανέφεραν τα ρωσικά ΜΜΕ. "Αναφερόμενος στην ιδεολογία, ο αναπληρωτής επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος επεσήμανε ότι αυτό θα βασίζεται στη γνώση της ιστορίας της πατρίδας μας και των ανθρώπων και στις ιστορικές και πολιτιστικές παραδόσεις».
"Αν και το ρωσικό σύνταγμα αναφέρει ότι« καμία ιδεολογία δεν μπορεί να καθιερωθεί ως κράτος ή υποχρεωτική », το Κρεμλίνο συνεχίζει να αναζητά ένα ενοποιημένο σύνολο πεποιθήσεων», σημειώνει το Γραφείο Εξωτερικών Στρατιωτικών Μελετών του Στρατού των ΗΠΑ.
Η θρησκεία έχει παίξει πολύ καιρό ρόλο στη ρωσική στρατιωτική ζωή, πρώτα μέσω της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τους τσαρικούς χρόνους, και έπειτα - με ένα κοσμικό τρόπο - μέσω του κομμουνισμού κατά τη σοβιετική εποχή.
"Στο τέλος της αυτοκρατορικής Ρωσίας, όταν άρχισαν να κατασκευάζουν φρουρές, κάθε σύνταγμα προσπάθησε να οικοδομήσει μια συνταγματική εκκλησία, αλλά όχι μια συναγωγή ή ένα τζαμί", δήλωσε ο Roger Reese, ιστορικός στο Texas A & M University, ο οποίος έχει γράψει βιβλία για τις τσαρτικές και σοβιετικές ένοπλες δυνάμεις , δήλωσε στο εθνικό συμφέρον. 
"Στη Ρωσία του Πούτιν, η Ορθόδοξη Εκκλησία αναζητά κάθε ευκαιρία να εκπροσωπείται ως εθνική θρησκεία και να συνδεθεί με το κράτος όπως είχε κάτω από τους Τσάρους, επομένως η πράξη αυτή αντιπροσωπεύει συνέχεια που σπάστηκε προσωρινά από τα σοβιετικά χρόνια.  
Φυσικά, το σοβιετικό καθεστώς δεν οικοδόμησε εκκλησίες για το στρατό, αλλά χτίστηκε το «Σπίτι του Κόκκινου Στρατού», διαμορφωμένο σαν ένα αστέρι,
Από κάποιες απόψεις, ήταν ανάλογη με την οικοδόμηση ενός USO [United Service Organization που υποστηρίζει τους Αμερικανούς στρατιώτες]. Έτσι, ο Πούτιν αφιερώνει ένα συγκεκριμένο κτίριο στη χρήση των στρατιωτών του Ρωσικού Στρατού για λόγους ηθικού και ηθικού - είναι σύμφωνο με αυτό. "
Ενώ η σκέψη μιας στρατιωτικής εκκλησίας θα είναι δυσάρεστη για κάποιους, η Ρωσία δεν είναι καθόλου μοναδική στη σύνδεση του στρατού και της θρησκείας.
Πολλοί στρατοί, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, διατηρούν τους κεφαλαιοκράτες που φορούν ομοιόμορφη και κατέχουν στρατιωτική τάξη.  
Τα παρεκκλήσια είναι κοινά στις στρατιωτικές βάσεις και οι στρατιώτες έχουν το χρόνο - και μερικές φορές πιέζονται - να παρακολουθήσουν θρησκευτικές υπηρεσίες. Ενώ μια ρωσική στρατιωτική εκκλησία είναι πιθανό να ευνοήσει μια συγκεκριμένη ονομασία - Ρωσική Ορθοδοξία - ακόμα και αυτό δεν είναι μοναδικό: 
Τα μη χριστιανικά μέλη του αμερικανικού στρατού έχουν διαμαρτυρηθεί για θρησκευτικές διακρίσεις, ιδίως από χριστιανούς φονταμενταλιστές.
Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το πόσο λίγα πράγματα αλλάζουν. Είτε οι στρατηγοί του Τσάρου, είτε οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού ή οι εθελοντές που αποτελούν μέρος του σύγχρονου στρατού της Ρωσίας, θεωρείται απαραίτητη κάποια πνευματική ενίσχυση για να πολεμήσουν οι στρατιώτες.
«Πᾶνος»  

https://ethnegersis.blogspot.com/2018/11/blog-post_279.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου