''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ζιρινόφσκι: «Ετοιμαζόμαστε να καταλάβουμε έδαφος της Ουκρανίας». Γεμάτα με πράκτορες τα 3 Ουκρανικά πλοία


Πόλεμος προπαγάνδας από την Ουκρανία. Σύμφωνα με το Κίεβο, παράλληλα με την έφοδο με ειδικό σκάφος CB-90HCG των σκληροτράχηλων Ρώσων κομάντος στα ουκρανικά πολεμικά πλοία, Su-30 έριξαν πυραύλους κατά αυτών.

«Τα πλοία των Ναυτικών Δυνάμεων δέχθηκαν επίθεση εκτός από τα ρωσικά πολεμικά πλοία και από τα αεροσκάφη, ιδιαίτερα από μαχητικά Su-30SM».

Αυτό δήλωσε ευθαρσώς ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντιστράτηγος Βίκτορ Muzhenko κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου, όπου επικυρώθηκε νομοσχέδιο για την πολεμική ετοιμότητα της χώρας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων UNN.

«Σήμερα λάβαμε πρόσθετες πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στα ουκρανικά πλοία δέχθηκαν επίθεση από αεροσκάφη Su-30SM τα οποία εκτόξευσαν δύο πυραύλους» , είπε ο ίδιος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι η στοχευμένη χρήση μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM ενάντια στα σκάφη και το ρυμουλκό του ουκρανικού ναυτικού θα οδηγούσε σαφώς στην πλήρη καταστροφή των πλοίων, άρα είτε οι Ρώσοι «αστόχησαν» επίτηδες, είτε δεν έγινε τίποτα.

Η ρωσική πλευρά το διαψεύδει και θεωρεί την δήλωση του Muzhenko ως άκρως προκλητική.

Θέση στο χθεσινό περιστατικό πήρε και ο γνωστό μας εθνικιστής Ρώσος βουλευτής της Δούμας Β. Ζιρινόφσκι, ο οποίος ειρωνικά ανέφερε ότι «η Ουκρανία αποφάσισε χθες να αποδείξει πόσο ικανό είναι το ναυτικό της.

Μόνο που η Ρωσία το αντιλήφθηκε ως πρόκληση και ένα είδος απειλής κατά της της ακεραιότητας της.

Ο Ποροσένκο ενέργησε γελοιωδώς μετά το περιστατικό, θεωρώντας το ως σοβαρό λόγο για να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και να σώσει τον εαυτό του από τους εκλογείς και την αγωνία να επιλέξουν έναν νέο πρόεδρο.

Σας δηλώνω ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα εξακολουθήσει για όλη την τρέχουσα περίοδο να έχει σε ισχύ τον στρατιωτικό νόμο, ενώ είναι σε θέση να τον επεκτείνει .

Για εμάς όμως η χθεσινή ημέρα ήταν μια ευτυχισμένη μέρα, καθώς αυτή η ακατανόητη κατάσταση με την Ουκρανία σύντομα θα τελειώσει πολύ καλά για τη Ρωσία.

Ο Ποροσένκο μας έχει ήδη δώσει την Κριμαία, το Ντονέτσκ και τώρα θέλει ακόμα να μας δώσει και την υπόλοιπη Ουκρανία, είμαστε έτοιμοι να την καταλάβουμε», κατέληξε ο Ζιρινόφσκι σχετικά με την ουκρανική πρόκληση στη Μαύρη Θάλασσα

Πολλοί Ρώσοι σχολιαστές ονόμασαν τον οραματιστή Ζιρινόφσκι ως «προφήτη», καθώς οι προβλέψεις του γίνονται σχεδόν πάντα πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Βασίλ Χριτσάκ επιβεβαίωσε πως αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας βρίσκονταν στα τρία πλοία του ουκρανικού ναυτικού που κατασχέθηκαν στα στενά του Κερτς.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) δήλωσε σήμερα πως στα πλοία του ουκρανικού ναυτικού που εισήλθαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα επέβαιναν στελέχη της ουκρανικής αντικατασκοπείας.


http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/3.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου