''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Πιάνει «φωτιά» απέναντι από την Κρήτη: Η Μόσχα στέλνει εσπευσμένα S-300 και Kalibr στη Λιβύη – «Απόρθητο φρούριο» δημιουργεί ο Β. Πούτιν


Απέναντι από την Κρήτη στο κατ΄ευφημισμό κράτος της Λιβύης, η Ρωσία μετέφερε εντελώς αιφνιδιαστικά πυραύλους KALIBR-N και S-300, ενώ ρωσικά πλοία που διαθέτουν πυραύλους Club-N κινούνται στην περιοχή των ακτών της χώρας, αφήνοντας άφωνη την δύση.

«Η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα και πυραύλους στη Λιβύη σε μια προσπάθεια να επιβάλει ένα νέο στραγγαλισμό στη Δύση», δήλωσε η Τεράζα Μέι σήμερα.

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ενημέρωσε την πρωθυπουργό της χώρας, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να καταστήσει τη χώρα της Βόρειας Αφρικής υπό τον έλεγχο του, δημιουργώντας μια «νέα Συρία», σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Άλλος σκοπός της Μόσχας είναι η απόκτηση του ελέγχου της μεγαλύτερης οδού παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη και η διακοπή της.

Εκατοντάδες αξιωματικοί από την ρωσική στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας GRU καθώς και επίλεκτα μέλη από τις ειδικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων (Spetznaz), βρίσκονται ήδη στο έδαφος της ανατολικής Λιβύης, εκπαιδεύοντας τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ τον οποίο οι Ρώσοι έχουν στην ίδια θέση με τον Άσαντ.

Για τον σκοπό αυτόν έχουν δημιουργηθεί δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στις παραθαλάσσιες πόλεις του Τομπρούκ και της Βεγγάζης, στις οποίες δρουν εκατοντάδες στελέχη της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner έχουν ήδη ήδη φυλάκια εκεί.

Οι καταστρεπτικοί πύραυλοι Kalibr και τα υπερσύγχρονα συστήματα πυραύλων S-300 της Ρωσίας θεωρούνται πλέον ότι έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Λιβύη, στοχεύοντας δυτικούς στόχους που θα επιχειρήσουν οτιδήποτε στην Α.Λιβύη.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει σθεναρά τον ισχυρότερο πολέμαρχο της Λιβύης, στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, τα στρατεύματά του οποίου προμηθεύει με βαρύ εξοπλισμό και εκπαιδευτές.

Ο Χαφτάρ είναι ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και διοικεί ολόκληρη την ανατολική πλευρά της χώρας .

Η Μόσχα έχει καταλάβει τον έλεγχο μέρους της ακτογραμμής της Λιβύης, με σκοπό να διακόψει την ροή μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο και να ελέγξει φυσικά το εμπόριο πετρελαίου .

Βρετανική πηγή πρόσθεσε για το θέμα αυτό: «Αυτό που κάνει ο Πούτιν στη Λιβύη είναι κατ ‘ευθείαν από το playbook του από τη Συρία και την Κριμαία .

Ο Ρώσος ηγέτης καταλαμβάνει αδιανόητο χώρο στην Μεσόγειο, με στόχο να επιτύχει τη μέγιστη επιρροή στη Δύση.

Το γεγονός είναι ότι είμαστε εξαιρετικά ευάλωτοι τόσο στις μεταναστευτικές ροές όσο και στην πετρελαϊκή κρίση από τη Λιβύη».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Είναι μια δυνητικά καταστροφική κίνηση που έχει στόχο να υπονομεύσει τη δυτική δημοκρατία, αλλά και πάλι δεν θα κάνουμε τίποτε γι ‘αυτό».

Ο Βρετανός βουλευτής Tom Tugendhat δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας είναι «ανησυχητικές», αλλά «δεν πρέπει να αποτελούν έκπληξη».

Ανώτεροι Βρετανοί αξιωματούχοι χθες το βράδυ κάλεσαν την Downing Street να αναλάβει επείγουσα δράση για να αντιμετωπιστεί η νέα ρωσική απειλή μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Sun.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων Tom Tugendhat δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση διότι η Ρωσία θέλει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο ενάντια στη Δύση στη Λιβύη, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Θα προσπαθήσουν χωρίς αμφιβολία να εκμεταλλευτούν τις μεταναστευτικές διαδρομές σε όλη την Αφρική.

Χρειαζόμαστε μια συντονισμένη αντίδραση της κυβέρνησης επειδή η αποσταθεροποίηση μιας υποσαχάριας χώρας είναι στενά συνδεδεμένη με την εθνική ασφάλεια του ΗΒ».

Η Λιβύη έχει αφεθεί στο χάος μετά την ανατροπή του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι το 2011 και την αποτυχημένη αγγλο-γαλλική παρέμβαση που ακολούθησε.

Η αποστολή της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη στην Τρίπολη εκτείνεται ελάχιστα πέρα ​​από την πρωτεύουσα, με τους αντιπάλους πολέμαρχους να ελέγχουν την υπόλοιπη χώρα.

Οι νέες αποκαλύψεις σήμερα σχετικά με τη νέα ρωσική επιχείρηση στην Λιβύη, ακολουθεί έκθεση για την διεξαγωγή από την GRU παγκόσμιων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Γίνεται λοιπόν απόλυτα κατανοητό ότι η βάση των ΗΠΑ στην Σούδα μαζί με το αεροδρόμιο του Καστελίου που ζητά η Ουάσιγκτον, θα αποτελέσουν το επόμενο διάστημα το διακύβευμα των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Οι δύο αυτές υποδομές θα αποτελέσουν πιθανόν τις κύριες βάσεις εξόρμησης των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων κατά της Α.Λιβύης, ενώ πιθανόν θα ζητηθεί και ελληνική συμμετοχή όπως έγινε το 2011.

Ο Λίβυος στρατηγός Χαφτάρ αποτελεί εν δυνάμει ένα νέο «Άσαντ» , τον οποίο η Μόσχα περιβάλει με στοργή για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της στην χώρα αυτή, η οποία υπέστη τα πάνδεινα μετά την εξουδετέρωση του Καντάφι , βυθιζόμενη σε ένα ατελείωτο χάος από τους Τζιχαντιστές .

Η Ελλάδα σε οποιαδήποτε περίπτωση κρίσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ θα αποτελέσει την κύρια βάση της συμμαχίας λόγω γειτνίασης με την Λιβύη, και αυτό θέλει μεγάλη προσοχή για να μην έχουμε οποιουδήποτε είδους προβλήματα με την ισλαμική τρομοκρατία.

Ειδικά μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού άμυνας κ.Καμένου κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» στην οποία δήλωσε :

«Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία. Άρα αναλαμβάνουμε έναν τομέα ευθύνης που θα πρέπει να μας βάλει μπροστά, ως μια χώρα ενήμερη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Η δική σας εκπαίδευση, τους τελευταίους μήνες, σε θάλασσα και στεριά, θα οδηγήσει τις επόμενες εκπαιδεύσεις».



http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/s-300-kalibr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου