''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Σοκ για τη Lockheed Martin! Καθηλώνονται όλα τα F-35!

Νέο κάζο για την Lockheed Martin και το F-35
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι καθηλώνει ολόκληρο το στόλο των F-35, λίγες μέρες μετά την πρώτη συντριβή ενός F-35B γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι υπάρχει ένα σοβαρό΄πρόβλημα με τις αντλίες καυσίμου.
“Οι αμερικανικές υπηρεσίες και οι διεθνείς εταίροι έχουν αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις των F-35 ενώ δινεργείται επιθεώρηση ολόκληρου του στόλου σε αντλία καυσίμων εντός του κινητήρα”, ανέφερε το Γραφείο του προγράμματος F-35.

“Εάν έχουν τοποθετηθεί ελαττωματικοί σωλήνες καυσίμου, θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν. Εάν αυτό δεν διαπιστωθεί τότε τα αεροσκάφη θα επιστρέψουν στις πτήσεις. Οι επιθεωρήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες”.
Όλα αυτά την στιγμή που ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας έχει διατάξει να ανέβει το ποσοστό ετοιμότητας όλων των μαχητικών -και των F-35- σε ποσοστό 80%.

Σύμφωνα με στοιχεία για το οικονομικό έτος 2017, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα, τα F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν περίπου 55% ετοιμότητα, πολύ κάτω από τον στόχο.

Εκπρόσωπος της Lockheed Martin, δήλωσε ότι συνεργάζονται με το Γραφείο του Κοινού Προγράμματος F-35 για τη διερεύνηση των προβλημάτων.
“Συνεργαζόμαστε ενεργά με το Πεντάγωνο, τους πελάτες μας και την κατασκευάστρια των κινητήρων Pratt & Whitney για να υποστηρίξουμε την επίλυση αυτού του ζητήματος “, δήλωσε ο Michael Friedman εκπρόσωπος της Lockheed. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου