''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η τσιμεντούπολη της Αθήνας! Εκπληκτικές εικόνες δείχνουν το θλιβερό αστικό τοπίο!


Η τσιμεντούπολη της Αθήνας! Εκπληκτικές εικόνες δείχνουν το θλιβερό αστικό τοπίο!

Φωτογραφίες οι οποίες παραπέμπουν σε ένα δυστοπικό φαινόμενο της εκτεταμένης αστικοποίησης και της καταστροφής του περιβάλλοντος, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Οι εικόνες είναι έργο της Ελληνο-Γιαπωνέζας Μαργαρίτας Γιόκο Νικιτάκη (Margarita Yoko Nikitaki), η οποία ζει στην Αθήνα και θέλησε να παρουσιάσει ντοκουμέντα για την εξέλιξη της πόλης με τη μοναδική ιστορία.
Η Μαργαρίτα ανέβηκε στην κορυφή των λόφων της Αθήνας για να την παρατηρήσει από ψηλά, καθώς έψαχνε τρόπους να απεικονίσει τις επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης.
«Στις εικόνες βλέπουμε μια σειρά από συμπυκνωμένες, ομοιογενείς και γκρίζες στοίβες κατασκευών, δρόμων και αστικών συγκροτημάτων που φαίνεται να ενώνονται μεταξύ τους σε μια μάζα που στερείται ορίζοντα», εξηγεί η Μαργαρίτα.
«Δείχνουν την εκτεταμένη πυκνότητα της πόλης, η οποία έχει συμβεί τα τελευταία 100 χρόνια. Αυτό που οι εικόνες δεν δείχνουν, είναι ότι η Αθήνα στην πραγματικότητα περιτριγυρίζεται από τέσσερα μεγάλα βουνά και αρκετούς λόφους.
»Αλλά το γυμνό έδαφος έχει αντικατασταθεί από τσιμέντο και ο ορίζοντας του ουρανού έχει αντικατασταθεί από τον αστικό ορίζοντα των πολυκατοικιών»,
επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου