''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Πιθανές εκλογές στις 25η Νοεμβρίου για τα Σκόπια

Νέα παρέμβαση Μόσχας: «Το δημοψήφισμα «τελείωσε» την συμφωνία των Πρεσπών»
Νέα ηχηρή παρέμβαση της Ρωσίας για τις εξελίξεις στα Σκόπια με την κυβέρνηση του Ζ.Ζάεφ να βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο και να «ψελλίζει» κάτι για το ενδεχόμενο βέτο της Μόσχας στον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα Σκόπια, πιθανότερη ημερομηνία πρόωρων εκλογών είναι η 25η Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή ο Ζ.Ζάεφ «κόβει τελείως τις γέφυρες» με τον ηγέτη του VMRO με τον τελευταίο να εμφανίζεται ανυποχώρητος, ενισχυμένος πλέον από το ρωσικό ενδεχόμενο βέτο.

Πριν λίγο ήταν η σειρά της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα να διατυπώσει τη θέση της χώρας της για το θέμα.

Η Μόσχα τονίζει πως το δημοψήφισμα ήταν «δεσμευτικό» και «αποτυχημένο» ενώ είναι «απαράδεκτες οι υποσχέσεις Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια για ένταξη στο ΝΑΤΟ». Είναι η δεύτερη παρέμβαση της Μόσχας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δια στόματος της επίσημης εκπροσώπου του, Μαρίας Ζαχάροβα, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις υποσχέσεις ότι θα ενταχθούν στην Συμμαχία, που είχε δώσει όπως είπε προς τα Σκόπια, από τις αρχές του 2019 ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ είχε υποσχεθεί την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ήδη από τις αρχές του 2019, «χωρίς να αφήνει αμφιβολίες για το ότι τα κοινοβούλια των «Σκοπίων» και της Ελλάδας θα λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις» δήλωσε η Ζαχάροβα, υποστηρίζοντας ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπερέβη τον ρόλο του ως επικεφαλής ενός στρατιωτικού συνασπισμού.

«Αν λέμε ότι δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις, τότε δεν πρέπει να προπαγανδίζουμε ‘υπέρ’ ή ‘κατά’ , εάν πρόκειται για το δημοψήφισμα.

Εάν λέμε ότι δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις και σεβόμαστε το δίκαιο, περιλαμβανομένου και του διεθνούς δικαίου, τότε δεν πρέπει, και πολύ περισσότερο για τον αρχηγό ενός στρατιωτικούς συνασπισμού να μιλάει εκ μέρους των κοινοβουλίων κρατών για εκείνες τις αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν.

pronews.gr

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου