Ο Οργανισμός Άμυνας Πυραύλων συγκρούστηκε με το γεγονός ότι τα σύγχρονα αμερικανικά αναχαιτιστικά συστήματα δεν είναι σε θέση να αντέξουν τα υπερφυσικά όπλα των αντιπάλων τους - από τη Ρωσία και την Κίνα. Αυτό εξήγησε ο εμπειρογνώμονας για την πολιτική στον τομέα των πυρηνικών τεχνολογιών, James Acton, σε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό The National Interest.
"Παραδέχομαι ότι μερικά υφιστάμενα αναχαιτιστικά συστήματα κινούνται με υπερηχητική ταχύτητα, αλλά θα χρειαστούν περισσότερες δυνατότητες ελιγμών, για να νικήσουν στόχους ελιγμών", ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, γι 'αυτό οι αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν να επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση των δικών τους υποκλοπών.
Ωστόσο, εμπειρογνώμονες επεσήμαναν ότι η ανάπτυξη της υπερηχητικής αναχαίτισης της Ουάσιγκτον, με στόχο τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να είναι «αποσταθεροποιητικός» παράγοντας σαν δυνητικά απειλητικοί για τις δυνατότητες της Ρωσίας και της Κίνας να θέσουν τεράστια αντίποινα σε περίπτωση επίθεσης κατά των χωρών αυτών.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει, πρόσφατα ο Αμερικανικός αμυντικός οργανισμός DARPA έχει παρουσιάσει τη δική του έννοια στο υπερηχητικό όπλο αναχαίτισης, που ονομάζεται Glide Breaker και ανταγωνίζεται τα Ρωσικά και Κινέζικα υπερηχητικά όπλα.
ΗΠΑ: Ανεπαρκής η Πολεμική Αεροπορία σε περίπτωση πολέμου με Κίνα ή Ρωσία
Σε μια συνδιάσκεψη στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, η υπεύθυνη εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι παλεύει για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πολεμική Αεροπορία.
Η Heather Wilson στο ετήσιο Συνέδριο Air Force Air, Space και Cyber Conference, δήλωσε πως τρεις εκατοντάδες επιχειρησιακές μοίρες δεν είναι αρκετές, για τις ανάγκες της χώρας.
Γι' αυτό πρότεινε την προσθήκη 74 νέων μαχητικών μοιρών στην Πολεμική Αεροπορία, γεγονός που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αύξηση στην Πολεμική Αεροπορία από τον Ψυχρό Πόλεμο και προορίζεται συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών από τη Ρωσία και την Κίνα.
Η Wilson προσέθεσε πως πρέπει το Πεντάγωνο να αντιληφθεί την πραγματικότητα και το γεγονός ότι υφίσταται ξανά ένας τεράστιος ανταγωνισμός ισχύος ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις.
Έπειτα, αναγνώρισε ότι θα χρειαστεί χρόνος και πρόσθετη χρηματοδότηση για την απόκτηση αεροσκαφών και για την πρόσληψη πιλότων και πρόσθετων πληρωμάτων προσωπικού, αλλά χαρακτήρισε την όλη προσπάθεια ως "ευθύνη στην πατρίδα".
Έτσι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αντίπαλες δυνάμεις θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην Πολεμική Αεροπορία που μέχρι το 2025-2030 θα πρέπει να έχει επιπρόσθετα το 25% της δύναμης που διαθέτει τώρα.
https://iz.ru/790222/2018-09-17/v-ssha-priznali-nesposobnost-protivostoiat-giperzvukovomu-oruzhiiu-rossii
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ IZVESTIA : https://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/o_17.html
http://www.onalert.gr
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/o_17.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου