''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Στην υπομονή καταργείται κάθε δύναμη του εχθρού


ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Όταν ρωτάμε: «Πού είναι ο Θεός;», Τότε γινόμαστε σαν ψάρι που ρωτάει «Πού είναι το νερό;» Ή ένα πουλί που ρωτάει «Πού είναι ο αέρας;». Ο Θεός είναι παντού! Δεν υπάρχει τόπος όπου δεν υπάρχει Θεός. 

Όσιος Ιωσήφ Ησυχαστής: Στην υπομονή καταργείται κάθε δύναμη του εχθρού και αντικειμένου (του διαβόλου). Κόβε το θέλημά σου και μη ζητάς άλλο δρόμο σωτηρίας.

Γνώριζε καλά ότι εκείνος που δεν υποτάσσεται στον ένα (στον Γέροντά του ή τον Πνευματικό) υποτάσσεται σε πολλούς και τελικά μένει ανυπότακτος…
Σε κάθε εκκοπή του θελήματος λογίζεσαι μάρτυρας ενώπιον του Θεού. Κατά τη γνώμη μου, οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που ένας γιατρός αντιμετωπίζει τους ασθενείς. Είμαστε όλοι άρρωστοι με όλες τις ασθένειες, μόνο μερικοί έχουν ένα όγκο άλλοι έχουν άλλη ασθένεια.
Στάρετς Νικων (Vorobiev)



Με τη μεγάλη σοφία του Θεού, οι αμαρτίες και οι δαίμονες συμβάλλουν στην ταπεινότητα του ανθρώπου και μέσω αυτού στη σωτηρία. Γι 'αυτό ο Κύριος έδωσε εντολή να βγάλει τα ζιζάνια από το σιτάρι, γιατί χωρίς ήρα εύκολα θα υπήρχε υπερηφάνεια και ο Θεός εναντιώνεται στους υπερήφανους. Υπερηφάνεια και υπεροψία - θάνατος για ένα άτομο.
Από τα γράμματα του Hegumen Nikon (Vorobyov)


ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ.Οι καλοί άνθρωποι θα σας φέρουν ευτυχία, οι κακοί άνθρωποι θα σας ανταμείψουν με την εμπειρία, το χειρότερο θα σας δώσει ένα μάθημα, και το καλύτερο θα δώσει μνήμες. Εκτιμήστε όλους.


https://apantaortodoxias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου