''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Οι μέθοδοι και τα σενάρια του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ δημοσιεύονται

Το θέμα του πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχει γίνει πολύ δημοφιλές για μερικά μέσα προφίλ, τόσο στη χώρα μας όσο και στα άλλα κράτη.
Οι προβλέψεις για το ποιος θα είναι αυτός ο πόλεμος και ποιες θα είναι οι συνέπειες, για παράδειγμα, ο πυρηνικός πόλεμος - καταλαμβάνουν σελίδες διαφόρων ρωσικών και αμερικανικών δημοσιεύσεων.

Ταυτόχρονα, και οι δύο πλευρές της υποτιθέμενης σύγκρουσης δείχνουν ετοιμότητα για τις πιο αρνητικές παραλλαγές της εξέλιξης των γεγονότων. Για παράδειγμα, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε πρόσφατα την άσκηση "Shot of the Saber" στην περιοχή της Βαλτικής, αυτές είναι οι μεγαλύτερες ασκήσεις της Συμμαχίας τα τελευταία χρόνια.
Σε απάντηση, η Ρωσία στα μέσα Σεπτεμβρίου διοργανώνει τις διεθνείς ασκήσεις «Vostok-2018». Παρεμπιπτόντως, περίπου 300.000 στρατιώτες θα λάβουν μέρος στην άσκηση "Vostok-2018".
Όσο για το διαβόητο «πυρηνικό Αρμαγεδδώνα», φαίνεται ότι οι Αμερικανοί αναλυτές συμφωνούν σε ένα πράγμα: δεν θα υπάρξουν νικητές σε αυτόν τον πόλεμο. Μόνο οι όροι του χρόνου ποικίλλουν, μετά από πόσες ώρες ή ημέρες μετά τα κτυπήματα, η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα πεθάνει. 

Παρ 'όλα αυτά, η «εικονική μάχη» και η προσομοίωση της αντιπαράθεσης συνεχίζονται. Και, προσθέτουμε, θα ήταν καλύτερα αν ήταν μόνο εικονικές.
Έτσι, για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες, η δημοσίευση του Εθνικού Ενδιαφέροντος δημοσίευσε ένα σενάριο αντιπαράθεσης της κατηγορίας θωρηκτών "Iowa" με τη ρωσική κατηγορία βαρέων πυραύλων "Kirov". Οι ειδικοί μας σημειώνουν ότι η ερώτηση εδώ ήταν πιθανότατα για τον ποταμό Πέτρο το Μέγα.
Οι ειδικοί μας ανταποκρίθηκαν άμεσα σε μια τέτοια προσομοίωση. Συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov από τις σελίδες του περιοδικού Zvezda είπε ότι σε περίπτωση τοπικών συγκρούσεων, η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει καθόλου παραδοσιακές τακτικές, αλλά θα απαντήσει ασύμμετρα.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, "σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης, η Ρωσία δεν θα ενεργήσει με" παραδοσιακές "μεθόδους, αλλά θα χρησιμοποιήσει σύγχρονα συστήματα κατά των πλοίων σε μακρινές προσεγγίσεις".
Στο υλικό του, ο Λεονκόφ επισημαίνει ότι "τα ρουπικά συστήματα πυραύλων Caliber έχουν ήδη αποδείξει υψηλή απόδοση κατά τη διάρκεια της συριακής εκστρατείας.
Η αεροπορία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι εξοπλισμένη με νέους πυραύλους κρουζ X-35E και X-32.
Γενικά, τα νέα όπλα, για τα οποία μίλησε ο ρωσικός πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην τελευταία του ομιλία στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, αποτελούν πλέον πραγματικό παράγοντα για την εθνική ασφάλεια και αμυντική ικανότητα της χώρας.

Γενικά, είναι σαφές ότι η προσομοίωση της θαλάσσιας μάχης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα σημείο, αλλά η ανησυχία των Αμερικανών στρατηγών είναι μια ιστορία κάπως διαφορετικής κλίμακας. Και εδώ είναι σημαντικό οι εξελίξεις μας να ενοχλούν την αμερικανική διοίκηση και να την παροτρύνουν να αναπτύξει και να ενισχύσει το αμυντικό της δυναμικό. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρκετά χρόνια σχετικής σταθερότητας στο απόθεμα.
Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, με τις σημερινές αμυντικές δυνατότητες των χωρών μας, "η καλύτερη από τις χειρότερες επιλογές" είναι αυτή που συμβαίνει στην Ουκρανία. Όταν οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν τους Ουκρανούς στρατιώτες για πόλεμο όχι μόνο με το ΛΑΡ και το DNR, αλλά και με κάποια αφηρημένη προοπτική με το ρωσικό στρατό. Τι, πάλι, ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί. Ωστόσο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι τα επόμενα χρόνια δεν αναμένεται «μεγάλος πόλεμος». Αυτό είναι τουλάχιστον κάπως καθησυχαστικό. 


https://military.pravda.ru/news/defence/07-09-2018/1392857-0/ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/blog-post_464.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου