''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Άρχισαν οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην περιφέρεια Ιντλίμπ - Σε συναγερμό ο τουρκικός στρατός

 
Μετά από μια παύση 22 ημερών, άρχισαν σήμερα και πάλι οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας Ιντλίμπ.
Την ίδια στιγμή και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας πραγματοποιούν κι αυτά αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρισμούς στο Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, που στηρίζονται σε πληροφορίες από τοπικές πηγές, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους βορείως της Χάμα, στο Jisr Shughour και το Maarat Al Numan.

Συγκεριμένα, από τις αεροπορικές επιθέσεις χτυπήθηκαν στόχοι της οργάνωσης Heyet Tahrir στις εξής περιοχές: Cisir eş Suğur, Bisenkul, Gani, İnneb, Sırmaniyye, που βρίσκονται δυτικά της πόλης του Ιντλίμπ και Zeyzun, που βρίσκεται βορείως της Χάμα.
Επίσης, εναντίον στόχων στις προαναφερθείσες περιοχές βάλει και το πυροβολικό του συριακού στρατού.
Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της αντιπολίτευσης που εδρεύει στο Ιντλίμπ, 3 ρωσικά μαχητικά που απογειώθηκαν από την ρωσική βάση του Χμεϊμίμ, πραγματοποίσαν 20 εξόδους και έβαλαν εναντίον στόχων στο Ινλτίμπ.
Όσον αφορά τα πυρά πυροβολικού, αυτά προέρχονται από τις μοίρες της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας.
Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο τουρκικός στρατός που έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, στους Νομούς Χατάι, Κίλις και Αντέπ, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού.
Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ανακατασκευασμένα άρματα Λέοπαρντ, μονάδες καταδρομών και άλλες στρατιωτικές μονάδες.
Μάλιστα, οι καταδρομείς έχουν εισβάλει στο Ιντλίμπ και έχουν ενισχύσει τη δύναμη των 12 Παρατηρητηρίων που έχει η Τουρκία στην περιφέρεια αυτή.
 
http://infognomonpolitics.blogspot.com
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_18.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου