''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Θεός έχει τα πάντα σύμφωνα με το σχέδιο


Ο Θεός έχει τα πάντα σύμφωνα με το σχέδιο.
Αυτός, όπως ένας πλοηγός μας οδηγεί, παρακάμπτοντας τις κυκλοφοριακές εμπλοκές κατά μήκος της καλύτερης διαδρομής, βλέποντας όλο το δρόμο από την αρχή μέχρι το τέλος. Βλέπουμε μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Ιερέας Αλέξανδρος Γαβριλόφ

Μήν θλίβεστε Λαοί, πού εἶναι δύσκολη ἡ ζωή. Ἀγωνίζεστε μόνον ἐναντίον τῆς ἁμαρτίας καί ζητᾶτε βοήθεια ἀπό τόν Κύριο κι Αὐτός θά σᾶς χαρίσει ὅ,τι εἶναι ὠφέλιμο, γιατί εἶναι Σπλαγχνικός καί μᾶς ἀγαπᾶ. 

Ἅγιος Σιλουανός ὁ Ἄθωνίτης (✞ 24 Σεπτεμβρίου 1938)


 

Υπήρξε εποχή που νόμιζα ότι ο Κύριος κάνει θαύματα μόνο με τις προσευχές των Αγίων. Τώρα όμως έμαθα ότι ο Κύριος θα κάνει το θαύμα Του και στον αμαρτωλό, αμέσως μόλις ταπεινωθεί η ψυχή του. Γιατί όταν ο άνθρωπος μάθει την ταπείνωση, τότε ο Κύριος εισακούει τις προσευχές του. 
Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης (✞ 24 Σεπτεμβρίου 1938)



Καλύτερα τρεις να υποκύπτουν με ταπείνωση από χιλιάδες - με αλαζονεία. Μόνο η ταπείνωση θα μας σώσει! Υπάρχουν πολύ λίγοι πραγματικά ταπεινοί άνθρωποι. Πρέπει να ψάχνουμε τη μέρα με φακό ! 

Ιερομόναχος Τικόν (Golenkov)


 

Αν κάποιος αναζητά τον Θεό, θα βρει τον Θεό... Και όταν κάποιος πηγαίνει στο Θεό, ο Θεός τρέχει για να τον συναντήσει. 
Πατήρ Alexy Uminsky

«Όποιος λέει ότι αγαπά τον Θεό και δεν αγαπά τον αδελφό του είναι ψεύτης". 

ΠΑΤΉΡ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ 

Η Αγία Γραφή αναφέρει πως θα υπάρχει Αιώνια Ζωή και Αιώνια κόλαση και έτσι πρέπει σταθερά να πιστεύουμε και να μήν αρχίζουμε με το περιορισμένο μυαλουδάκι μας και με την ακάθαρτη από τα πάθη καρδιά μας να ερευνούμε τα λεπτά Θεολογικά θέματα. 

Στάρετς Ιωάννης Αλεξέγιεφ, Πνευματικός Ι.Μονής Βάλαμο
 
Αλλά να ξέρετε όπου κι αν πάτε, θα πάρετε μαζί σας το εσωτερικό χάος σας και θα συναντήσετε τους ανθρώπους εκεί, όχι τους αγγέλους, και η Βασιλεία του Θεού δεν είναι έξω, αλλά μέσα μας. 

Στάρετς John (Alekseev) 



http://apantaortodoxias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου