''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Βλαντιμίρ Πούτιν: "Το βαθύ αμερικανικό κράτος είναι έτοιμο να θυσιάσει το Ισραήλ"

Συνάντηση με τους πρεσβευτές και μόνιμους εκπροσώπους της Ρωσίας, 19 Ιουλίου 2018

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέστη σε μια συνάντηση πρεσβευτών και μονίμων αντιπροσώπων της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις, όπου περιέγραψε τους βασικούς στόχους της ρωσικής διπλωματίας.

Μετάφραση βίντεο στα αγγλικά: http://sayed7asan.blogspot.com

Μεταγραφή:
[...] Θα ήθελα να τονίσω ότι όλα τα εμπορικά σχέδια που υλοποιούμε με την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα το Nord Stream 2, είναι μόνο εμπορικά και οικονομικά βιώσιμα. Δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο και καμία κρυφή ατζέντα.

Το κλειδί για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της ασφάλειας στην Ευρώπη είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, όχι η ανάπτυξη νέων βάσεων και στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, όπως συμβαίνει τώρα.
Θα αντιδράσουμε καταλλήλως σε αυτά τα επιθετικά μέτρα, τα οποία αποτελούν άμεση απειλή για τη Ρωσία. Οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι προσπαθούν να επιδεινώσουν την κατάσταση, επιδιώκοντας να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Ουκρανία και τη Γεωργία στην τροχιά του ΝΑΤΟ, θα έπρεπε να εξετάσουν τις πιθανές συνέπειες μιας τόσο ανεύθυνης πολιτικής.

Χρειαζόμαστε ένα νέο θετικό πρόγραμμα που σκοπεύει στη συνεργασία και να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης. Φυσικά, το συζήτησα κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τραμπ.
Δεδομένου ότι οι απόψεις μας είναι διαφορετικές σε πολλά θέματα, συμφωνήσαμε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών ήταν βαθιά μη ικανοποιητικές και, σε πολλές περιπτώσεις, χειρότερες από ό, τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Φυσικά, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι προβλήματα που συσσωρεύονται επί σειρά ετών μπορούν να επιλυθούν μέσα σε λίγες ώρες. Κανείς δεν το έβλεπε. Ωστόσο, πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο δρόμο θετικών αλλαγών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τελικά πραγματοποιήθηκε μια πλήρης σύνοδος κορυφής με την ευκαιρία να μιλήσουμε άμεσα. Ήταν επιτυχής και οδήγησε σε παραγωγικές συμφωνίες.

Φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη σειρά που θα πάρουν τα γεγονότα, ειδικά επειδή ορισμένες δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν και να απορρίψουν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι.

Θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρέκκλιση και να πω λίγα λόγια σε μια πιο προσωπική παρατήρηση, για να το πω έτσι.

Βλέπουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που επιθυμούν να θυσιάσουν τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών για να προωθήσουν τις φιλοδοξίες τους στην εσωτερική πολιτική σύγκρουση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι πρόθυμες να θυσιάσουν τα συμφέροντα των εταιρειών τους, οι οποίες χάνουν συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και τη ρωσική αγορά γενικά, καθώς και θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και αν δεν είναι τόσο πολυάριθμες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Ρωσία. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες, ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αυτές οι δυνάμεις είναι έτοιμες να θυσιάσουν τα συμφέροντα των συμμάχων τους στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ειδικά εκείνες του Κράτους του Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων, μιλήσαμε για την ασφάλεια στα υψώματα του Γκολάν κατά τη διάρκεια της (αντιτρομοκρατικής) επιχείρησης στη Συρία. Φαινομενικά κανείς δεν νοιάζεται. Είναι ακόμη έτοιμες να θυσιάσουν τη δική τους ασφάλεια.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η νέα Συνθήκη START θα λήξει το 2021. Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς, ακόμα και πριν από μερικά χρόνια, αλλά έχουμε κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση με την υπογραφή της. Αν δεν αρχίσουμε να εργαζόμαστε από τώρα για να συντονίσουμε την παράτασή της, θα παύσει να υπάρχει σε ενάμιση χρόνο. Απλά, δεν θα έχουμε πλέον αυτή τη συνθήκη.

Όταν μίλησα για αυτές τις δυνάμεις, ξέρετε, αυτό δεν ταιριάζει με την πολιτική μας φιλοσοφία, διότι πάντα μας διδάξαν ότι όσοι εργάζονται προς το συμφέρον του κράτους και της κοινωνίας πρέπει να σκεφτούν πρώτα και κύρια για αυτά τα θεμελιώδη συμφέροντα. και να τους δώσουμε προτεραιότητα. Δυστυχώς, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν δυνάμεις που υπερασπίζονται τα στενά τους ομαδικά και κομματικά συμφέροντα πριν από τα εθνικά συμφέροντα.

Οι περίφημοι σατιρικοί συγγραφείς μας κάποτε περιέγραψαν αυτούς τους ανθρώπους ως «άθλιους ζητιάνους!». Αλλά αυτό δεν συμβαίνει, τουλάχιστον όχι στην περίπτωση αυτή. Δεν είναι άθλιοι ή φτωχοί. Όχι, είναι ισχυροί και δυνατοί άνθρωποι που μπορούν να βάλουν να καταπιούν - συγγνώμη για το κακό τόνο - απίστευτες και παράλογες ιστορίες (ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές κ.λπ.) σε εκατομμύρια συμπολίτες τους. Ναι, είναι πραγματικά ικανοί να το κάνουν.

Δεν το λέω αυτό για να υποτιμήσω ή να επαινέσω κανέναν. Απολύτως όχι. Το λέω αυτό για να το λάβουμε υπόψη στο πρακτικό μας έργο όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά είναι τα γεγονότα της σύγχρονης ζωής.

Ωστόσο, η Ρωσία είναι ανοικτή σε νέες επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ισότιμη και αμοιβαία επωφελή βάση. Αυτό χρειάζεται όχι μόνο ο λαός μας, αλλά ολόκληρος ο κόσμος. Ως κορυφαίες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο, έχουμε ειδική ευθύνη για τις στρατηγικές σταθερότητα και ασφάλεια. [...]

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
Πηγή
Πηγή: http://en.kremlin.ru/events/president/news/58037
πηγή: http://sayed7asan.blogspot.com/2018/08/vladimir-poutine-fast-letat.html

reseauinternational

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου