''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Μέσα σε δέκα λεπτά προσευχής

Είπε μοναχός:
- Στους πρώτους αιώνες του μοναχισμού, όταν ένας μοναχός επισκεπτόταν κάποιον άλλον, πριν από κάθε συνομιλία, έκαναν μία σύντομη έστω προσευχή, ούτως ώστε ό διάλογος και ή συνάντηση να ευλογηθεί από τον Θεό και να είναι πνευματική και ωφέλιμος.

ΓΕΡΟΝΤΑ, γιατί ό ιερέας στη Θεία Λειτουργία φορά λευκή στολή;
- Εκείνη τήν ιερή στιγμή, παιδί μου, ό λειτουργός κατέχει τη θέση τού αγγέλου, πού στεκόταν | αστραπόμορφα ρούχα στο κενό μνημείο του Σωτήρος. Έτσι και ό ιερέας τώρα περιμένει λευκοφορεμένος τους πιστούς στο Άγιο Θυσιαστήριο, το όποιο είναι κι αυτό επίσης ό ίδιος ό τάφος τού Χριστού μας, για να τους προσκαλέσει στο πανηγύρι και το δείπνο της Αναστάσεως.

Είπε μοναχός στην προσευχή σου ένα μόνο θά ζητάς, πώς να αγαπήσεις τον Χριστό. Και όταν Τον αγαπήσεις, τότε θά σου δοθούν όλα τα αγαθά του κόσμου αυτού μα και τού αιωνίου.

Γέροντα, δεν μου απομένει πολύς χρόνος για προσευχή το πρωί, και ή εργασία μου, παράλληλα, απαιτεί πολλή μέριμνα και περισπασμό και δεν μπορώ έτσι να γεύομαι την προσευχή.
-Και όμως, μπορείς να πάρεις μέσα σε δέκα λεπτά προσευχής τόση θεία χάρη και πνευματική δροσιά, που να σε τροφοδοτεί όλη την ημέρα.

ΕΛΕΓΕ ΜΟΝΑΧΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ βοηθάνε στήν ένωση του ανθρώπου με τον Θεό, ένώ ή προσευχή είναι αυτή ή ίδια ένωση με τον Θεό.

Είπε ένας Γέροντας:
- Αν μας έλεγαν ότι θα μοιράσουν στην εκκλησία στον καθένα μας από μία χρυσή λίρα, θα πηγαίναμε πρώτοι-πρώτοι, μην τυχόν και τη χάσουμε.

Είπε ένας μοναχός:
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ και την τελευταία καμπάνα άγιος άγγελος σημειώνει το απουσιολόγιο και το καταθέτει στο ουράνιο στρατηγείο.

http://apantaortodoxias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου