''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Πολεμικό μανιφέστο από τους Ερντογανικούς: «Θα δώσουμε σκληρή μάχη μέχρι τέλους εναντίον των ΗΠΑ – Έχουμε έτοιμες συμφωνίες με Ρωσία-Κίνα»


Προς μετωπική σύγκρουση με τις ΗΠΑ οδεύει η Τουρκία μετά από άρθρο του Ιμπραήμ Καραγκιούλ, πρωτοπαλίκαρου του Ερντογάν. Ο Καραγκιούλ επιτίθεται ανοιχτά στις ΗΠΑ με σφοδρές κατηγορίες για χειραγώγηση της οικονομίας και επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών με στόχο την αποσταθεροποίηση του εσωτερικού της Τουρκίας. Καλεί τόσο τους Τούρκους, όσο και τον υπόλοιπο κόσμο σε ”αγώνα” και ”αντίσταση” κατά του πολέμου εξουσίας που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν εξαγγέλλει συμφωνία συμφωνίες με τους στρατηγικούς αντιπάλους των ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, κάνοντας λόγο για θριαμβευτική νίκη κατά των αμερικανών.

Η τουρκική οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίση ή χρεοκοπία και οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων είναι οι «πύραυλοι» ενός οικονομικού πολέμου που συντελείται εις βάρος της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνάντηση μελών του κόμματός του στην παραθαλάσσια πόλη Ριζούντα του Πόντου, από την ευρύτερη περιοχή της οποίας κατάγεται, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του προετοιμάζεται για εμπορικές συναλλαγές με εθνικά νομίσματα με την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Χαρακτήρισε επίσης «νομισματική συνωμοσία» την πτώση της τουρκικής λίρας και σχολίασε πως αυτοί που προκαλούν τις μεταβολές στις ισοτιμίες νομίζουν ότι μπορούν να καταστρέψουν την Τουρκία.

Αυτού του είδους η ρητορική κλιμακώνει επικίνδυνα την αμερικανοτουρκική κρίση, ειδικά όταν προέρχεται από τόσο από τους συμβούλους του Σουλτάνου, όσο και από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Διαβάστε παρακάτων το άρθρο του Ι. Καραγκιούλ στη Yeni Safak:

‘‘Βρισκόμαστε υπό τον κλοιό μιας μεγάλης επίθεσης σε εξέλιξη. Μας απειλούν ανοιχτά… Πως θα αντιδράσουμε λοιπόν; Θα παραδοθούμε; Μην πανικοβληθείτε, αυτός είναι ένας μεγάλος αγώνας …
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ απειλεί, οι βοηθοί του απειλούν, οι χρηματοοικονομικοί κύκλοι του απειλούν, οι αμυντικοί κύκλοι του απειλούν και οι κύκλοι της εξωτερικής του πολιτικής απειλούν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέκτεινε τον πόλεμο που εξαπέλυσε κατά της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν, και στην Τουρκία.

Όλοι, κάθε ομάδα από εκείνα τα μυστικά κέντρα που επιτέθηκαν στη χώρα αυτή στις 15 Ιουλίου 2016, που πάτησαν τον λαό μας με τα τεθωρακισμένα, έριξαν σφαίρες και έφεραν αυτή τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και της εισβολής, δρουν ξανά σήμερα.

Επιτίθενται στην Τουρκία όλοι μαζί. Αυτός είναι ένας οικονομικός πόλεμος. Πρόκειται για μια επιχείρηση με στόχο την κατάρρευση και την καταστροφή της οικονομίας στην Τουρκία. Αλλά αυτό δεν περιορίζεται στην υπόθεση του πάστορα Μπράνσον. Δεν είναι επίσης κάτι που περιορίζεται στην απελευθέρωση των μελών της FETÖ, τα οποία μέλη είναι άνδρες πληροφοριών των ΗΠΑ και δρουν εντός τουρκικού εδάφους.

Πρόκειται επίσης για πολιτική επίθεση. Είναι ολόκληρη η διοίκηση των ΗΠΑ και οι στενοί σύμμαχοί της που αναλαμβάνουν δράση για να «σταματήσουν την Τουρκία».

Πρόκειται για μια προσπάθεια να τιμωρηθεί η Τουρκία, η οποία έχει στραφεί προς τις αυξανόμενες δυνάμεις της Ασίας, η οποία αρνείται να καταπιεστεί από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η οποία ξεκίνησε μια νέα ανοδική περίοδο μετά από έναν αιώνα και η οποία άρχισε να παίζει με τους μεγάλους στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα.

Οι ΗΠΑ αποτελούν απειλή για τον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχασαν την δυνατότητα να κυβερνούν τον κόσμο μονομερώς μετά από τέσσερις αιώνες και ξέρουν πως δεν μπορούν πλέον να φτάσουν ξανά στην ίδια δύναμη.

Ο οικονομικός πόλεμος στη Ρωσία, ο οικονομικός πόλεμος στο Ιράν, ο οικονομικός πόλεμος στην Κίνα, ο οικονομικός πόλεμος στην Τουρκία. Σύντομα θα δηλώσουν οικονομικό πόλεμο στη Γερμανία, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χώρες της Νότιας Αμερικής και ασιατικές χώρες.

Ένα νέο και σημαντικό παγκόσμιο πρόγραμμα λεηλασίας έχει ενεργοποιηθεί. Αυτό που κάνουν στην Τουρκία σήμερα είναι να λεηλατήσουν τον πλούτο αποκτήσαμε τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι ΗΠΑ και η Δύση βρίσκονται σε περίοδο οπισθοδρόμησης. Η οικονομική τάξη που ελέγχουν βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν μπορεί πλέον να κινηθεί. Επιτίθενται σαν τρελοί και λεηλατούν τους πόρους και τον πλούτο του κόσμου.

Όλος ο κόσμος απειλείται. Προς το παρόν, το μόνο που βλέπουμε είναι το οικονομικό σκέλος. Σύντομα θα δούμε και τα πολιτικά και στρατιωτικά σκέλη. Όταν μια τέτοια καταιγίδα πλησιάζει, ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση εναντίον αυτής της νέας λεηλασίας και να συνεργαστούν με αλληλεγγύη.

Οι ΗΠΑ είναι ένα αποσταθεροποιημένο κράτος, ικανό για όλα

Αποσταθεροποιημένες και ικανές για όλα, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο με ολόκληρο τον κόσμο. Έχουν χάσει την αξιοπιστία και τις φιλίες τους. Ανησυχία για την κατάσταση των ΗΠΑ επικρατεί σε όλο τον κόσμο, από τη Λατινική Αμερική έως την Άπω Ανατολή της Ασίας. Έχει γίνει μια χώρα, εκτός ισορροπίας, ικανή για οτιδήποτε.

Το εμπόριο με τη χρήση τοπικών νομισμάτων, η ανάληψη δράσης για μια νέα συναλλαγματική ισοτιμία ή ένα κοινό νόμισμα έναντι του δολαρίου, αμφισβητώντας την παγκόσμια τάξη που κατευθύνθηκε από τις ΗΠΑ, στέκεται κοντά σε εκείνους που αντιτίθενται στην ηγεμονία της Δύσης, είναι ο λόγος πίσω από την τρέχουσα οργή των ΗΠΑ. Η ένταση που έχει προκύψει ,αποτελεί προκλήσεις για την ηγεμονία των ΗΠΑ, την απόρριψη και την άρνησή της να την αναγνωρίσουν. Αλλά αυτή η τάση έχει γίνει μια αυξανόμενη τακτική σε όλο τον κόσμο.

Κανείς δεν θέλει να συμπορευθεί με τις Η.Π.Α. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λέει: «Αυτό που κάνουν οι Η.Π.Α. είναι η κήρυξη ενός οικονομικού πολέμου και θα απαντήσουμε τόσο πολιτικά όσο και σε άλλους τομείς εκτός από την οικονομία”. Τι σημαίνει αυτό; Στρατιωτικές απαντήσεις; Αυτό είναι το επικίνδυνο σημείο στον οποίο βρίσκεται ο κόσμος.

Πρέπει να παραδοθούμε; Αυτό είναι αυτοκτονία

Τι κάνουμε λοιπόν; Πρόκειται να παραδοθούμε; Πρόκειται να ικετεύσουμε μόνο και μόνο επειδή οι Η.Π.Α. πιέζουν μέσω του δολαρίου, επειδή οι ΗΠΑ προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία μας; Θα εγκαταλείψουμε μια ιστορία, ένα μελλοντικό σχέδιο, μια μεγάλη πορεία ενός έθνους;

Εάν συμβαίνει αυτό, γιατί αντισταθήκαμε στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, γιατί αντισταθήκαμε στην τρομοκρατία;

Η παράδοση είναι αυτοκτονία. Είναι καταστροφή, εξαιρείται από την ιστορία, συρρικνώνεται, χάνεται ο 21ο αιώνας και το μέλλον. Ποτέ δεν θα το κάνουμε αυτό. Θα κάνουμε έναν οικονομικό αγώνα, καθόλου διαφορετικό από τον εθνικό. Δεν θα παραδοθούμε σε αυτούς τους πεινασμένους λύκους, αυτούς τους κακοποιούς που επιτίθενται εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Μοναδική επιλογή η αντίσταση

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντισταθούμε, να συνεχίσουμε τον αγώνα και να ενταχθούμε στην αναμέτρηση.

Είμαστε ήδη σε αυτό το μονοπάτι τα τελευταία 15 χρόνια ούτως ή άλλως. Θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε με μεγάλη αλληλεγγύη, χωρίς ποτέ να διστάζουμε, χωρίς να λυγίσουμε. Δεν μπορεί να επιτευχθεί νίκη χωρίς μεγάλη αναμέτρηση. Για να δημιουργηθεί μια μεγάλη χώρα χρειάζεται ένα τίμημα. Η ιστορία δεν μπορεί να γραφτεί πριν δημιουργηθεί μια μεγάλη πολιτεία.

Μην πανικοβληθείτε, έρχεται μεγάλος αγώνας. Θα νικήσουμε

Δεν θα φοβηθούμε, ούτε θα πανικοβληθούμε. Δεν πρόκειται να παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτές τις ανοιχτές απειλές, τον εκβιασμό ή τις προσβολές που απευθύνονται στο έθνος και τη χώρα μας. Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ όσους προσπαθούν να μας χτυπήσουν εκ των έσω για λογαριασμό των Η.Π.Α. Δεν πρόκειται ποτέ να δώσουμε ευκαιρία σε εκείνους που χρησιμοποιούν τους εθνικούς γώνες για υπόγεια σχέδια αποσταθεροποίησης.

Θα νικήσουμε. Δεν είμαστε η μόνη χώρα που βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο με τις ΗΠΑ – σχεδόν όλος ο κόσμος είναι. Πρόκειται για μια μεγάλη γεωπολιτική αναμέτρηση. Είναι μια τεράστια μετατόπιση της ισχύος. Αυτός δεν είναι μόνο ο πόλεμος της Τουρκίας. Δεν μπορείτε να κατανοήσετε το μέγεθος της κατάστασης λαμβάνοντας υπόψη μόνο την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ είναι εκείνες που θα χάσουν. Η ανθρωπότητα, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα πάρει την εκδίκησή του από τις Η.Π.Α. Τώρα είναι η ώρα για αγώνα. Βάλτε στην άκρη το πρόγραμμά σας και ξεκινήστε τον αγώνα. Ήρθε η ώρα για έναν οικονομικό πόλεμο ανεξαρτησίας.”



Τουρκία και ΗΠΑ βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική σύγκρουση ενώ όλα δείχνουν πως η κατάσταση θα συνεχίσει να κλιμακώνεται. Μία τέτοιου βεληνεκούς σύγκρουση είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή σε σημαντικό βαθμό…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου