''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Επανάσταση κατά της νέας τάξης στην Ιταλία

Προτείνεται με νομοσχέδιο να αναρτάται ο Σταυρός σε όλα τα δημόσια κτίρια
Τους ξεσκέπασε ο ηγέτης της πατριωτικής Δεξιάς – Σαλβίνι: «Ψεύτικη και με ξένη χρηματοδότηση η ουκρανική επανάσταση» – Ξέσπασε «πόλεμος» Ρώμης-Κιέβου

Ένα νομοσχέδιο εισήχθη στο ιταλικό κοινοβούλιο, το οποίο απαιτεί την ορατή απεικόνιση του Σταυρού σε δημόσια κτίρια, σύμφωνα με ιταλικό περιοδικό L'Espresso .

Το νομοσχέδιο με την ονομασία "Διατάξεις σχετικά με την απεικόνιση του σταυρού στα σχολεία και στα γραφεία της δημόσιας διοίκησης" προτείνει να υπάρχουν κρεμασμένα σταυροί σε χώρους όπως σχολεία, πανεπιστήμια, φυλακές, δημόσιες υπηρεσίες, προξενεία, πρεσβείες και λιμάνια.

Η πρόταση προτείνει την επιβολή προστίμου μέχρι 1.000 ευρώ για την μη συμμόρφωση. Το νομοσχέδιο αναμένει τώρα να προγραμματιστεί για συζήτηση στην Βουλή και τη Γερουσία.

Το νομοσχέδιο εισήχθη από το κόμμα της Λίγκας του Βορρά και τον επικεφαλής του τον Matteo Salvini, νέο υπουργό εσωτερικών και αναπληρωτή πρωθυπουργό, παράλληλα με τον ηγέτη του κινήματος των Πέντε Αστέρων Luigi di Maio.

Λίγκα του Βορρά και Κίνημα των Πέντε Αστέρων είναι ο κυβερνητικός συνασπισμός που προέκυψε μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο.

Παρόμοια απόφαση έλαβε η κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου ότι στις εισόδους των κτιρίων των υπηρεσιών του κράτους θα πρέπει να εμφανίζεται ο Σταυρός. Το γραφείο του Söder δήλωσε ότι η απόφαση αποσκοπεί στο «να εκφράσει τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της Βαυαρίας» και να παρουσιάσει «μια ορατή δέσμευση τις βασικές αξίες της νομικής και κοινωνικής τάξης στη Βαυαρία και τη Γερμανία».

http://redskywarning.blogspot.com/2018/07/blog-post_26.html / πηγή
Τους ξεσκέπασε ο ηγέτης της πατριωτικής Δεξιάς – Σαλβίνι: «Ψεύτικη και με ξένη χρηματοδότηση η ουκρανική επανάσταση» – Ξέσπασε «πόλεμος» Ρώμης-Κιέβου
Σάλος έχει προκληθεί στην Ουκρανία σε σημείο που η χώρα κάλεσε τον ιταλό πρεσβευτή Davide La Cecilia με αφορμή μια δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini (του οποίου το πολιτικό κόμμα είναι τώρα το πιο δημοφιλές στην Ιταλία) σχετικά με την αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία και όσα συνέβησαν το 2014 με τις διαμαρτυρίες αποκαλώντας το πραξικόπημα στο Κίεβο ως «ψευδο-επανάσταση» που χρηματοδοτήθηκε από το εξωτερικό.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι τη Δευτέρα θα συναντηθούμε με τον Ιταλό πρεσβευτή και ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα λόγια των πολιτικών του, ειδικά δεδομένου ότι ένας πολιτικός πήγε στην Κριμαία και μόλις επέστρεψε από Μόσχα, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, συναντήθηκε με τον Πούτιν «, ανέφερε την Παρασκευή η Ολένα Ζέρκαλ, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία εξοργίστηκε από τα σχόλια του Σαλβίνι που έγιναν κατά τη συνέντευξή του στην Washington Post, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η συντάκτρια της WaPo, Lally Weymouth, προσπάθησε να «ψαρέψει» τον Ιταλό υπουργό για το θέμα της Κριμαίας. Σημειώνεται πως ο Σαλβίνι έχει υποστηρίξει την επιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσία και αποκάλεσε «ψεύτικο» το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία το 2014.

Ο διάλογος ήταν ως εξής:

-Είπατε ότι η Ρωσία είχε το δικαίωμα να προσαρτήσει την Κριμαία;
-Υπήρξε δημοψήφισμα.
-Ήταν ένα πλαστό δημοψήφισμα.
-[Αυτή είναι η άποψή σας]. . . . Διεξήχθη δημοψήφισμα και το 90% των πολιτών ψήφισε την επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Σαλβίνι εξαπέλυσε τα πυρά του, λέγοντας ότι «το συγκρίνουμε με την ψεύτικη επανάσταση στην Ουκρανία, η οποία ήταν μια ψευδο-επανάσταση που χρηματοδοτήθηκε από ξένες δυνάμεις – παρόμοια με τις επαναστάσεις της Αραβικής Άνοιξης», προσθέτοντας ότι «Υπάρχουν κάποιες ιστορικά ρωσικές ζώνες με ρωσικό πολιτισμό και παραδόσεις που ανήκουν νόμιμα στη Ρωσική Ομοσπονδία ».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας απάντησε ότι τα θλιβερά λόγια του Σαλβίνι «δεν βασίζονταν σε πραγματικά γεγονότα και σε αντίθεση με αναγνωρισμένες αρχές και κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Η Ζέρκαλ υποβάθμισε επίσης τα λόγια του Σαλβίνι την Παρασκευή λέγοντας ότι «ήταν δύσκολο να περιμένουμε κάποια διαφορετική ρητορεία από αυτόν».

Βέβαια η αντίδραση αυτή του Σαλβίνι έχει άλλη βαρύτητα όσο και αν δεν το παραδέχεται η ουκρανική πλευρά καθώς ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είχε συμμορφωθεί αυστηρά με τη συνηθισμένη δυτική αφήγηση των γεγονότων του 2014, η δήλωση του Σαλβίνι δείχνει ότι καθώς στην Ευρώπη το πατριωτικό κύμα αυξάνεται, επαναξιολογείται και η πρόσφατη ιστορία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου