''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Καλώς ήλθατε στον πραγματικό πόλεμο των αστέρων (Star Wars)

50.000 πυρηνικές κεφάλες δεν επαρκούν ποτέ…

Βρισκόμαστε τελείως σε επεισόδιο επιστημονικής φαντασίας: η Ουάσιγκτον αποσύρεται από το συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Ντόναντ Τραμπ κυνηγά τους στρατηγούς του για τον αριθμό των επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών τον οποίο βρίσκει εξευτελιστικά χαμηλό.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, έκπληκτοι και οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα δεν περίμεναν μια τέτοια έξοδο προσπάθησαν να εξηγήσουν στον πρόεδρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να διαχειριστούν έναν υπερβολικό αριθμό πυρηνικών κεφαλών, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πυρηνική ασφάλεια της πρώτης στρατιωτικής δύναμης του πλανήτη. Ο Τραμπ δεν ήθελε να ακούσει τίποτα, για τον ίδιον, είναι απόλυτη ντροπή οι Ηνωμένες Πολιτείες να μη μπορούν να εξαπλώσουν περισσότερες από ... 50.000 πυρηνικές κεφαλές!

Ο συνολικός αριθμός των πυρηνικών κεφαλών που δηλώνονται και ανήκουν σε χώρες με πυρηνικά όπλα (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Ινδία, το Πακιστάν, η Βόρεια Κορέα) δεν υπερβαίνει τις 25.000, εκ των οποίων πάνω από 18.000 μεταξύ της Ρωσία και των ΗΠΑ.

Τα τελευταία προκατακλυσμιαία πλάσματα που εξακολουθούν να πιστεύουν στη θεματική του πυρηνικού αφοπλισμού μπορούν να πάνε να κρεμαστούν, τέρμα και παύλα.

Ο Τραμπ δεν περιορίζεται στο να θέλει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο όλων των εποχών. Αναλαμβάνει πλήρως την επιλογή του να δημιουργήσει έναν έκτο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με διαστημικές δυνάμεις. Μια προσπάθεια να μειωθεί το χαχανητό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Καλώς ήλθατε στον πραγματικό πόλεμο των αστέρων (Star Wars). Μήπως ο Τραμπ είναι δάσκαλος Γιόντα;
Έξοδος λοιπόν από τη σύμβαση για την ειρηνική χρήση του εξω-ατμοσφαιρικού διαστήματος. Όπως και από τη Συνθήκη για την Ανταρκτική.

Δορυφόροι που φέρουν πυρηνικά φορτία σε τροχιά είναι μια εικόνα του παρελθόντος. Ο Τραμπ στοχεύει το φεγγάρι ... εν τω μεταξύ, η γερασμένη NASAδεν είναι σε θέση να στείλει ανθρώπους σε χαμηλή τροχιά και πρέπει να αναθέσει τέτοια αποστολή σε εργολαβία με Ρώσους προμηθευτές ...

Η Ρωσία και η Κίνα είναι οι μόνες δύο χώρες που θα μπορέσουν να υποστηρίζουν έναν αγώνα δρόμου προς τη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος.

Θα αφήσουμε στον αναγνώστη τη φροντίδα να φανταστεί τα υπόλοιπα.

Η αυτοκρατορία πέρασε σε παγκόσμια αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα.

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
STRATEGIKA51

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου