''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ: Ο Ασαντ ενώνει τη χώρα του -Πετούν εκτός Ν.Συρίας τις ΗΠΑ -Θα θεριστούν 35.000 ισλαμιστές

Σφραγίστηκε μεγάλη συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ με διπλό τηλεφώνημα μεταξύ Πούτιν-Νετανιάχου και ο Ασαντ επιτέλους θα ελέγξει και την νότια πλευρά της χώρας του πετώντας εκτός τους αμερικανούς στην βάση Al Tanf, μια βάση η οποία ήταν η πύλη εισόδου, κεντρικό σημείο στον στρατηγικό σχεδιασμό τριχοτόμησης της Συρίας. Να δούε πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ καθώς δεν μπορούν να μείνουν οι δυνάμεις περικυκλωμένες στο σημείο αυτό.

Aπομένει πλέον η βόρεια Συρία.

Η Ρωσία έδωσε στο Ισραήλ το «πράσινο φως» για να επιχειρεί στο συριακό έδαφος όσο οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μ.Άσαντ, παραμένουν ασφαλείς μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Στην Μόσχα για συνομιλίες βρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, μαζί με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία μεταξύ των οποίων ο Αρχηγός των Υπηρεσιών Πληροφοριών, Tamir Hainman, και ο σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας, Zohar Palti.

Εκεί όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, το Ισραήλ πήρε την άδεια της Ρωσίας να επιχειρεί στο συριακό έδαφος υπό προυποθέσεις.

Το «πράσινο αυτό φως» φαίνεται πως σφραγίστηκε στην δεύτερη σε 48 ώρες τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Β.Πούτιν και Μ.Νετανιάχου σήμερα.

Μετά από μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ, φαίνεται πως επήλθε συμφωνία.

Ο συριακός Στρατός θα απελευθερώσει τις νότιες περιοχές της χώρας του, Daraa και Quneitra, και οι Ιρανικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ θα μείνουν μακρυά από τα σύνορα του Ισραήλ.

Το Ισραήλ φαίνεται πως αποδέχτηκε μια «Buffer Zone» 60-70 χλμ . Αυτό βέβαια δίνει το δικαίωμα εμπλοκής του Ισραήλ μέσα στο συριακό έδαφος σε αρκετά μεγάλο βάθος, κάτι που ανοίγει παράθυρο για πολλά στο μέλλον…

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ρώσο αξιωματούχο που μίλησε σε ισραηλινό ΜΜΕ υπό τον όρο της ανωνυμίας, η Μόσχα συμφώνησε να αποχωρήσουν οι ιρανικές δυνάμεις 20 χλμ από τα σύνορα Συρίας-Ισραήλ.

Αργότερα η εμβέλεια θα επεκταθεί σε 60-70 χλμ ενώ η Μόσχα υπογραμμίζει πως αυτή θα είναι μια σταδιακή διαδικασία.

Η συμφωνία αυτή έγινε μεταξύ των δύο υπουργών Άμυνας, Α.Λίμπερμαν και Σ.Σοιγκού στη Μόσχα.

«Το κράτος του Ισραήλ εκτιμά την κατανόηση της Ρωσίας σχετικά με τις ανάγκες ασφαλείας μας» είπε ο Λίμπερμαν.

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος και να διατηρηθεί ανοικτή η γραμμή μεταξύ IDF και ρωσικού Στρατού για όλα τα θέματα που είναι στην ατζέντα» πρόσθεσε ο Α.Λίμπερμαν.

Πηγή της Ισραηλινής εφημερίδας, σχολίαζε πως ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ήθελε το Ισραήλ να επιτρέψει στον Σύρο πρόεδρο Μ.Άσαντ να μετακινήσει τον στρατό του νοτια προς τα σύνορα με την Ιορδανία και να διασφαλίσει όλα τα συριακά εδάφη του Γκολάν.

Σε αντάλλαγμα, ο Ρώσος Πρόεδρος, είναι πρόθυμος να υποσχεθεί στο Ισραήλ, ότι οι Ιρανοί Φρουροί και οι πραστρατιωτικές σιιτικές δυνάμεις της Τεχεράνης δεν θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στα εδάφη που θα ανακαταλάβει ο συριακός Στρατός.

Αυτό που οι Ρώσοι, πρότειναν, σχολιάζουν ισραηλινές πηγές, είναι να τραβήξουν πίσω τις δυνάμεις πιστές στο Ιράν συμπεριλαμβανομένης και της Χεζμπολάχ σε απόσταση 60-70 χλμ ανατολικά της γραμμής εκεχειρίας από το Ισραηλινό Γκολάν.

Σίγουρα δεν θα βρίσκονται πέρα από τον δρόμο που συνδέει την Δαμασκό με την as-Suwayda, την πρωτεύουσα του Κυβερνείου των Δρούζων και στα σύνορα με την Ιορδανία.

Ο σκοπός είναι ο συριακός Στρατός να ανακαταλάβει 3 περιοχές.

Η πρώτη είναι το συνοριακό πέρασμα Ιορδανίας-Συρίας, Nasib, νοτιοανατολικά της Daraa,

Το δεύτερο είναι το Tel al-Harra, που «βλέπει» στο Ισραηλινό Golan 12 χλμ ανατολικά των συνόρων του Ισραήλ.

Εκεί τονίζουν οι Ισραηλινοί πως μέχρι πριν 2 χρόνια φιλοξενούσε ιρανικές εγκαταστάσεις συλλογής πληροφοριών που συνέλεγαν SIGINT από επικοινωνίες και ηλεκτρονικά μέσα των ισραηλινών κυρίως…

Το τρίτο σημείο είναι η πόλη Busra al-Harir, 30 χλμ βορειοανατολικά της Daraa.

Αυτά τα τρία στρατηγικής σημασίας, σημεία θα επιτρέψουν στον συριακό Στρατό να ελέγξει ολόκληρη την περιοχή στην οποία τώρα έχει μερικό έλεγχο.

Το Ισραήλ δέχτηκε να μην αποτρέψει τον συριακό Στρατό, να απέχει από εχθροπραξίες και να σαμποτάρει την συριακή προσπάθεια.

Οι τζιχαντιστές στις περιοχές αυτές έχουν ισχυρές δυνάμεις.

Συνολικά 35.000 ισλαμιστές άρτια εξοπλισμένοι μαζί με δυνάμεις του ISIS βρίσκονται στην τριπλή συνοριακή περιοχή Συρίας-Ισραήλ-Ιορδανίας.

Οπότε το νέο «πάρτι» ξεκινά….. T-72, T-55, BMP-2 μετακινούνται προς Daraa.

Είναι φανερό πως η Ρωσία χρησιμοποίησε το Ιράν για να πάρει πίσω τη νότια Συρία. Να τονίσουμε όπως είπαμε και χτες πως οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται πως οι Δυνάμεις της Χεζμπολάχ είναι μεταμφιεσμένοι ως στρατιώτες του συριακού Στρατού της 4ης Μεραρχίας και της 12ης Ταξιαρχίας…Twitter Ads info and privac




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου