''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλόφιλων από τον Πάπα: Ο Θεός σε έκανε αυτό που είσαι και σε αγαπάει – Να είσαι ευτυχισμένος με τον εαυτό σου

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερωμένο δήλωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος του είπε ότι ο Θεός τον έκανε ομοφυλόφιλο και ότι τον αγαπάει.

Ο Χουάν Κάρλος Κρουζ είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας πριν από δύο εβδομάδες, για την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια διαβόητου παιδόφιλου της Χιλής. Το ζήτημα της σεξουαλικότητάς του προέκυψε στη συζήτηση, επειδή κάποιοι επίσκοποι στη λατινοαμερικανική χώρα τον περιγράφουν ως διεστραμμένο και τον έχουν κατηγορήσει ό,τι ψεύδεται για την κακοποίηση.

«Μου είπε “Χουάν Κάρλος, δεν έχει σημασία το γεγονός ότι είσαι ομοφυλόφιλος. Ο Θεός σε έκανε έτσι και σε αγαπά έτσι και εμένα δεν με ενδιαφέρει. Ο Πάπας σε αγαπά έτσι. Πρέπει να είσαι ευτυχισμένος με το ποιος είσαι”», δήλωσε ο Κρουζ, μιλώντας στην El Pais.

Ο 87χρονος πλέον Φερνάντο Καραντίμα, ο άνθρωπος που κακοποίησε τον Κρουζ, είχε κριθεί ένοχος για τις πράξεις του από το Βατικανό, το 2011.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος δείχνει ότι είναι ανοιχτός απέναντι στην ομοφυλοφιλία, παρότι η καθολική εκκλησία τη θεωρεί αμαρτία. Τον Ιούλιο του 2013, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ύπαρξη του λεγόμενου «γκέι λόμπι» στο Βατικανό, ο Φραγκίσκος είχε απαντήσει «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;».

http://politis.com.cy/article/papas-se-gay-o-theos-se-eplase-etsi-ke-se-agapai-etsi-opos-ise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου