Πόλεμος Αγκυρας-Τελ-Αβίβ, με την Τουρκία να φθάνει στα άκρα την κόντρα, καθώς έδωσε εντολή να εγκαταλείψει την χώρα ο Ισραηλινός πρέσβης.  
Χθες η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις, και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τους παλαιστίνιους νεκρούς.
Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, επιτέθηκε σε Ισραήλ και Παλαιστίνη λέγοντας ότι και τα δύο κράτη φέρουν ίδιο μερίδιο ευθύνης για τη σφαγή.
Σε συνέχεια αυτού, το υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε πίσω στην Άγκυρα τους επιτετραμένους σε Ισραήλ και ΗΠΑ, για νέες εντολές, με αφορμή τις συγκρούσεις, που ο ίδιος ο στρατός του Ισραήλ τις χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου».
Το επόμενο κεφάλαιο γράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Μαΐου, όταν το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έστειλε εντολή στον Ισραηλινό πρέσβη να προσέλθει.
Μόλις ο Εϊτάν Ναέχ πέρασε το κατώφλι του υπουργείου, έλαβε εντολή να εγκαταλείψει την Τουρκία, ως αντίποινα για την σφαγή των δεκάδων Παλαιστινίων στη Γάζα. 

Απάντηση Νετανιάχου σε Ερντογάν:
«Ο Ερντογάν είναι ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές της Χαμάς και συνεπώς αναμφίβολα γνωρίζει καλά την τρομοκρατία και την σφαγή», σχολίασε στο Twitter ο κ. Νετανιάχου.
«Τον συμβουλεύω να μην κηρύττει περί ηθικής σε εμάς», προσέθεσε.

Χθες, όπως αναφέραμε, ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος, καθώς απέσυρε τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ
«Πρόκειται για ανθρωπιστική τραγωδία, μια γενοκτονία».
«Δεν παίζει ρόλο από που προέρχεται, είτε από το Ισραήλ, είτε από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
«Καλώ όλους τους ηγέτης της Χριστιανικής, Μουσουλμανικής και Εβραικής κοινότητας να καταδικάσουν τις πράξεις του Ισραήλ στην Γάζα»
«Θα δωρίσω βοήθεια στην Γάζα και την Παλαιστίνη και θα διευκολύνω ιδιωτικές χορηγήσεις».
Προφανώς ο Ερντογάν ετοιμάζει νέο «Μαβί Μαρμαρά» θέλοντας να συσπειρώσει τον μουσουλμανικό κόσμο γύρω του.
Επιπλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος ως ένδειξη αλληλευγγύης των Παλαιστινίων μαρτύρων είπε ο Αναπληρωτής πρωθυπουργός Bozdag.
Ταυτόχρονα κάλεσε σε επείγουσα σύσκεψη τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.
Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα την Παρασκευή.
Επιπλέον ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως θα συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Οπως φαίνεται, η σύγκρουση των δύο χωρών, είναι μόνο στην αρχή.

https://www.pentapostagma.gr