''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Αψηφεί τον Τραμπ η Τουρκία! «Θα συνεχίζουμε να εμπορευόμαστε με το Ιράν, δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν


Νιχάτ Ζεϊμπκτσί, Υπουργός Οικονομικών Τουρκίας
Η Τουρκία θα συνεχίσει τις εμπορικές σχέσεις της με το Ιράν, όσο είναι δυνατόν, και δεν θα είναι υπόλογη σε κανέναν, δήλωσε απόψε ο υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπκτσί,λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, σε ύψιστο βαθμό.
Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν θα προκαλέσει αστάθεια και νέες συγκρούσεις, δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, ένας εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.«Από εδώ και στο εξής θα εμπορευόμαστε με το Ιράν, εντός του δυνατού πλαισίου, μέχρι τέλους και δεν θα δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν για αυτό» είπε ο Ζεϊμπεκτσί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Η δήλωση αυτή έρχεται ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα τιμωρήσουν τις χώρες που θα συνεργαστούν με το Ιράν, με παρόμοιες κυρώσεις.

Με ανάρτησή του στο twitter τόνισε ότι η πολυµερής συµφωνία θα συνεχιστεί με άλλα κράτη και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εναντιώνεται σε όλες τις μορφές πυρηνικών όπλων.

mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου